Ps:

Den första bilden här under är totalt klockren. Vi hade åkt upp i det astrologiska klocktornet för att vackert titta på utsikten. Efter att jag tagit några bilder på Mange där uppifrån frågade en man snällt om han skulle ta någon bild av oss, vilket han gjorde. Först tog han, precis som nedan, en på längden och en på tvären och sa att de båda blev bra. Härligt, done tänkte jag och sträckte mig efter kameran! Då sa han att vi skulle hålla ut armarna. Jag trodde han menade att vi skulle hålla hand så jag tog Manges hand där mellan "fönsterna" men NEEEEEJ NEJ NEJ! Vi skulle sträcka ut armarna mot staden?!

Tydligen köpte jag det ganska snabbt men Manges min är helt fantastisk.. "Vad fan håller vi på med?" och bara hur han vinklar sin hand är klockrent! Internt eller ni kan också finna charmen i denna bild? Haha ♥

Överspringshandling :)
Träning och bamse-frukost

Härlig start denna lite muliga lördag.. Tog ett låångt pass på gymmet med boken i högsta hugg dels i cross-fit-maskinen och efter styrkan, även i trappmaskinen. Det är så man får kompensera om man gärna vill träna men gärna borde läsa :)
Att det är lite grådaskigt idag passar mig helt perfekt. Jag blir så frustrerad när solen skiner och man själv måste sitta framför en dator, INOMHUS och plugga! Tro mig, jag har provat i veckan att sitta utomhus med datorn (där alla uppgifter och gamla examen är) och har ungefär sett 5% av bokstäverna och det håller inte riktigt faktiskt.

Idag saknar jag Landskrona i sin helhet, otroligt mycket. Om jag varit hemma (som jag snart är) hade jag gått den härliga rundan längs havet, inom slottet, ut till lill-olas, vidare upp mot "vita husen" och sandbergen för att då komma på att man är ganska mör men har ~1 timme hem :) ! Den rundan och jag ska bli vänner under påsken så jag hoppas på vackert väder då!

Hur är det med er alla där hemma och hur ser planerna inför påsk ut? Ann-Sofie och Björn, jag är inte helt säkra på om ni är här inne ibland men jag testar.. OM ni ser detta, kan vi inte snälla fira påskafton i Tofta och kasta ägg på varandra som vanligt? Jag bakat gärna bröd och tar med fika..bara jag får träffa er alla i de ljuva omgivningarna?!

Sentimentala Kajsa ska nu avrunda och börja dagens intensiva plugg-timmar. Kvällen tänkte jag spendera här hemma över någon god mat, fruktsallad och film :)

VI HÖRS NI SÖTA! PUSS

 

En snabb liten avstickare :)

Då så.. frisörbesöket var gjort och jag har faktiskt fått mitt hår klippt idag! Jag tycker så himla mycket om Sara, hon som klipper mig, att det kändes sorgligt att bli klippt av henne nu sista gången innan hon är färdigutbildad.. Positiva nyheten är dock!!! att hon fått anställning på älskade Bellacci Frizisto - salongen hon nu praktiserat på och för, sen jag flyttade hit i alla fall!

Idag kunde hon klippa mig pga att hon inte får tillfälle att använda mig när hon ska upp till examen vilket hon tydligen var väldigt ledsen över.. Hon själv är klar om 4 veckor MEN ÄLSKADE SARA hade nu frågat sin chef - som kom fram och frågade mig - om jag vill fortsätta vara hårmodell för salongen fortsättningsvis. De har ju alltid någon elev på g, som behöver sin provdocka.. Naturligtvis vill jag det herregud! Ibland ställer folk de mest onödiga frågor.. Haha!
Så när jag gärna ville bli klippt nästa gång så skulle jag bara komma in och då skulle de även färga det! Perfetto..

Nå, nu vidare till skolarbete. Några gamla examenssätt tänkte jag ta mig igenom och hålla tummarna för att, jag får förnimmelsen av att jag har styr på detta!


Tjusigt ska det va´!


Dagens..

planer!

Morgonpromenad avklarad i strålande vårsol längs Odense å.
Nu ska jag ge mig iväg till evaluering och reflektion över klinikopholdet som alla medicinare varit ute på, vars 2 dagar. Om detta ska vi skriva en uppgift så jag hoppas samla på mig liiite inspiration till den idag i alla fall.
Annars:
- träning
- tentaplugg
- FRISÖR (ska förmodligen bara dit på koll..vågar inte hoppas på att hon ens närmar sig med saxen)
- plugg igen
- kväll ihop med svorskarna (svenskarna + norskarna)

Så då, låt oss kicka igång dagen ;)
Baci

3 av mina favoriter ♥

Ortopedkirurgisk avdelning -

CHECK!

Såja, hemma igen efter 2 dagars klinikuppehåll!
Dagen idag var superspännande utan att vara svim-framkallande, haha!
Kl 08 började dagen, liksom igår, med info och frukostmöte. Därefter fick jag hälsa på läkarvakten som jag skulle pröva att följa under dagen. På ett stort sjukhus har man några som går runt och blir inringda till olika delar för att stötta upp den allmänna personalen på avdelningen men också agera ansvarig i de flesta situationerna. Från 1 minut på röntgen-konferens blev han (och hans svans = jag :) ) nerringt till akuten och trauma-avdelningen och jag var säker på att jag skulle få se min första öppna fraktur!

Så blev inte fallet! Istället kunde vi höra barnSKRIK/vrål på långt avstånd och detta kom från en 5 månaders bebis vars mor tappat henne, ut från trappan där barnet landat på huvudet och fumlat ~3 meter, ytterligare ner. Då mamman sprang ner och fick fatt i bebisen, var hon medvetslös och kändes helt lam i kroppen. Tänk vilken fruktansvärd känsla!! Detta hände p.g.a. att bebisens storebror hade suttit "gömd" i kröket på trappan istället för att gå ner och ta på sig skorna som mamman tidigare bett honom om. Hon hade inte sett honom då hon höll bebisen i famnen och därför själv fallit ut över trappan och som reaktion, tappat barnet. Heeelt helt fruktansvärt och både mamma och son var i chock! Hur många läkare som helst tillkallades och en grundlig men försiktig undersökning påbörjades. Det var spännande men väldigt sorligt eftersom jag förstod att de misstänkte skallskador eller hjärnblödning :S

Jag satte mig med storebrorn som lämnats ensam i ett hörn och försökte prata om allt möjligt med honom.. skola, fotboll you name it! Tillslut kom han igång och ritade, och ritade naturligtvis situationen som hänt tidigare på morgonen :S

Det är nu jag kommer till avslut.. Jag vill tacka för den fina idéen om att barn inte består av hårda ben utan mestadels brosk och att denna lilla flicka tydligen haft sin räddande ängel vid sin sida imorse för hör och häpna, en timme senare kunde man konstatera att det enda som hänt var ett litet blåmärke på vänster smalben!!

Dagen har med andra ord varit givande och med lite huvudvärk sitter jag punkt för denna gången :)
Nu blir det åter några timmars plugg och ikväll ska jag bjuda Sabine på kvällsmat som en försenad födelsedagspresent :)Njut dagen och ta vara på varandra! PUSS

Tomt i bloggen!

Heeej vänner!

Jag tror inte att jag vågat närma mig bloggen för att jag antar, att ni antar, att det snart ska dyka upp bilder från Prag.. Jag har bara haft riktigt dåligt med tid nu sen vi kom hem från denna faaaaaantastiska stad. Alla ni som någon gång övervägt att åka dit (t.ex. Jon och Monne) och ja, allla ni andra också, SLUTA FUNDERA OCH ÅK!

Under lördagen skrev jag ett väldigt överförtjust sms till Lina resp. Jojo om staden och fick från de båda tillbaka: " HAR NI FÖRLOVAT ER???" Haha så mycket tog jag tydligen i, i min kärlek till Prag :D

Dessa fotona är tagna vid John Lennon-väggen och tro mig, jag fotade loss där som överallt annars denna helg. Tycker den färgglada bakgrunden blir helt grymt snyggt på bild :)

Dessa två är vad jag hinner bjuda på idag. Igår och idag är jag nämligen på klinikuppehåll - Ortopedkirurgiska här på Odense Universitetssjukhus. Dagen igår var väldigt lugn på sjukhuset tydligen och där var knappt någon traumatisk olycka med öppna frakturer och dylikt (vilket jag, även på egoistiskt plan, är mycket nöjd över :D ) Det kan nämligen bli lite för bra, för Kajsisen!

Vad som händer idag, har jag än så länge ingen aning om. Den stora uppgiften på dessa två dagar var att intervjua en patient (i 4 timmar...hur tänker man då liksom?) och det fick jag gjort igår (nej, absolut inte 4 timmars intervju. När vi båda kände oss nöjda, rundade jag av!) Tanken med dagen är att få inblick i hur det är att vara läkare så jag hoppas att jag hamnar ihop med en flink en :)

Ha en fin dag gott folk och håll tummarna för att jag slipper se allt för mycket ben, skruvar och blod även idag. (det var väl ungefär så Linas pojkvän Måns sammanfattade denna typ av avdelningar..!)
PUSS

PerfettoOch ännu en resa, till Prag.
Den går av stapeln imorgon redan och innebär att väckarklockan ska sättas på HÄÄÄÄÄRLIGA 03.15 då mitt kära tåg från Odense går 04.37 :O
Mitt i natten ska jag ta mig till stationen, yrvaken och frusen.. HAHA men något härligt väntar runt hörnan så det förbises :) Nu ska jag en sväng hem om Ellen där min kamera och andra ägodelar befinner sig som helst ska följa med på resan imorgon. Kära Prag, vi ses då! Se nu till att bjuda på härlig vårsol så finns där ingen lyckligare än jag ;)

På återseende gott folk!


Tilbage igen!

Så var man på plads i Odense igen efter en helt magnifik weekend i min kära hemstad - La!

Sitter på biblioteket och har nyss skrivit klart min deltagarobservation som hade inlämningsdag idag.. Den är nu inlämnad och jag tänkte fortsätta med 1 timmes ytterligare läsning i Emery´s, som är vår genetik-bok! Det är det absolut mest spännande under denna modul och jag glädjer mig nästan till att öppna den boken istället för att sitta och läsa flummiga artiklar som berör olika typer av studiedesigns. Det där med forskning, kommer det någon gång bli min grej egentligen?

Mellan varven sitter jag och drömmer mig bort till Prag, som jag och Mange åker till över helgen.. Tidigt flyg nu om fredagen och sen hem på måndagen. Det blir fantastiskt, det tror jag helt säkert. Ingen av oss har varit där förr men vi har bara hört positiva upplevelser och den uppfattningen ändras absolut inte, med nedanstående bilder.. Vad säger ni?!

Ikväll blir det en timmes Thai-Bo och därefter lite läsning till kommande modul - lika bra att smygstarta!
Ha en fin vecka - BACI


PS:

Jag hälsar fantastiska, vackra, perfekta lilla ELLE♥ välkommen till detta liv!
Jag är helt övertygad om att hon kommer få en fantastisk uppväxt i underbara människors sällskap och hoppas att hennes storebror är lika stolt över henne, som jag är över deras mamma, min fina syster!KÄRLEK♥


Barnvakter :)

And we love it and them!

Började med ett besök på muséet då vädret inte var som önskat.. Därefter sprack vädret upp och vi gav oss ut på stan med två favvisar i händerna, nämligen goa Vinne och Jofes :)

En sväng bort om "lördags-godis-affären" dvs Hemmakväll och därefter hem till spelparadiset på Fiskargränden.. Här har det ätits godis, lagat mat, lekt med de få leksaker här är hemma och nu spelar Mange och Vincent tv-spel och jag och Josef har precis läst men på mindre än två röda, slockande han uppe i sängen..

På stan idag gick vi inom Maderma och kära Madde hade utförsäljning av saker som hon i vanliga fall säljer genom sin internetbutik Stil och inredning, som hon idag sålde ut till halva priset. Livsfarligt men åhh så underbart.3 ovan ljushållare blev det.. 2 sotiga och ett i klarglas!En djup, stor skål från uuuuunderbara Tine K...
och ett vackert runt underlägg som vi kan ha på något av våra två runda bord här hemma med t.ex. en fin skål eller ljus på...

Nu ska lilleman väckas och vi leka vidare..

Ikväll väntar kräftor för mig och Mange ihop med en härlig sallad och vitlöksbröd.. Det är extrem lyx, det vi sysslar med denna helg! Ljuva ljuva hemstad!

HEMMA!

Vilka otroligt mysiga dagar jag och Mange hade i somras i det som då skulle bli min framtida hemstad, nämligen Odense.. Här bedrev vi några goa dagar i solsken och nu när jag tittar på det, vilken fin sommarstad Odense är alltså! Jag kan dock aldrig tänka mig att hålla till i en stad utan DIREKT närhet till hav och stränder, under en sommar.. Vilken frustration det måste vara. Tänk att bo mitt i mörka Småland med närmsta insjö en timma bort..när man kan bo i t.ex. Landskrona med max 10 min på cykel till havet var man än är?

Tack mamma och pappa säger jag och Mange här från soffan, för en superhärlig kväll och middag på älskade "Stora Norregatan 22" där vi avnjöt laxpastan från Ven (mamma och Mange) resp. vitvinskokta blåmusslor med bröd (jag och pappa)!

Nu är det skitboll i soffan som sagt och här ligger jag rätt bra med ~1 kg morötter med tillhörande dippa i maggen min! Haha fint ska det vara, att va hemma :)

Sov gott.. Puss

Sååå så sugen på Landskrona!

Ja minsan, på alla tänkbara plan dessutom.

Bebis♥Kärlek♥Familj♥Vänner♥Vår lägenhet♥Mina sköna kuddar♥Alla syskon-barnen♥God mat♥Restaurangbesök♥Vincent på övernattning?♥Stora Norregatan♥Basilika♥Havet♥Nautilus♥Stefans spinningpass på söndag♥Järavallen♥Borgen♥

Som ni ser hade jag kunnat fortsätta halva natten.. Jag älskar verkligen att få vara hemma. Allt blir dessutom så lyxigt och man tar oftast bara del av alla härliga saker som hänt, resten kan man ju välja att se bort från.. Och så slipper man allt skitsnack och intriger (inte för att jag brukade var en stor del av snacket) men det tar mycket energi att bara försöka hänga med i svängarna ibland!Bilderna ovan kommer från "Happy Hilda´s" facebook-sida och det ser minst sagt inbjudande ut.. Alla ljusa vårkläder och att de har en så härlig helhet i butiken. ÄLSKAR också att när jag och Jojo var där, så mötte de oss i dörren och frågade om vi ville ha vars en kopp antingen kaffe eller cappucino.. DET KALLAR JAG GRYM SERVICE?!

Nu blir det Skype med Mange och därefter läsning i sängen.. Väldigt trött efter en dag som bl.a. innehållet 1,25 km simning, bastubad, cykling i regn, läsning och 1 h HÅRD Thai-bo!

Sov gott ni söta! PUSS

Plugg och simning!

Är vad som väntar nu på förmiddagen.. Sen tar jag åter hem och ska sitta och läsa här hela dagen.. Hoppas på att det är en dag i disciplinens tecken så jag verkligen får något gjort.. Får tänka att jag ska vara hemma, förhoppningsvis ledig, hela helgen och bara gotta mig (med eller utan bebis :) !)

Ikväll väntar ett nytt Thai-bo-pass dessutom och en ny tröja ska få bli svettig.. Passet igår anses nog som lite lättare än det ikväll men det blir helt klart vad man gör det till. Jag tog i som jag vet inte vad igår, i varje liten spark och slag och hopp o.s.v.

I helgen införskaffade jag en ny klänning som jag bara inte kunde motstå.. H&M, någon gång gör ni det omöjliga att producera en riktigt gooo klänning, känns verkligen skön och bra i kvalitén, FÖR YNKA 179 DKK!

Som sagt, 179 ;)

Ha en bra dag! Puss puss, och Elin..hör av dig!!

Svettig_tjej_88

ÄLSKA THAI-BO!!

Denna träningsform är enligt mig heeelt helt genial! Man är igång i 55 minuter..från sekunden man träder innanför dörren till passet är slut (drar alltid ut på tiden) Här är resultatet av kvällens pass.. Nej, jag gick inte in i en vattenspridare på väg hem även om jag just då, önskade en kall dusch vill jag lova!

YES!

Nu lämnar jag in handduken för idag och plockar upp Emery´s genetik-bok för att läsa 30 min om kromosom-abnormaliteter ;) Faktiskt spännande, ANSER JAG! Mange du ska slippa att höra om detta till helgen, jag lovar :)


GOSH!

Ibland kan man ifrågasätta ens mening och existens när man suttit och lyssnat på 2 timmars otroligt onödig föreläsning.. Vad händer med Modul 3? Min deltagarobservation (uppgift vi har att arbeta med denna veckan) kanske ska vara just att observera hur många som lyssnar på hennes föreläsning och vem som anser detta relevant? Hahaha, kunde kanske vara en idé så kan man skicka in arbetet som direkt konstruktiv kritik till detta spår(det måste väl vara kvalitativ metod, inte sant?)
..överväger starkt!!

Att hata teknik!

Haha jaha, då var ett långt inlägg plötsligt som bortblåst.. Vad händer ibland i teknikens värld?
Så glad jag är att teknik inte är något min utbildning bygger på då jag anser tekniken totalt otillitsam.. (finns det ordet i svenskan?)

Nåväl, med korta ord så skrev jag om kommande vecka men nu såhär i efterhand var det bara en viktig sak jag nämnde.. Idag är min älskade syster beräknad och det finns inget i hela världen som kan göra att jag idag tänker på något annat än just det.. Jag älskar dig fina du!!
På torsdag kommer jag hem.. Ganska välplanerat (hoppas jag :D )

Nu ska jag cykla iväg till skolan.. Vädret ser härligt ut idag.. Hoppas på solsken dagen lång, för humöret och energins bästa. Om inte, så är termosen laddad med kaffe och min järntablett tagen ;)Världense kanske vackraste blomma, ranunkel, följt av världens kanske vackraste bakverk.
Visst sprudlar det vår, om dessa bilder

Ha en fin tisdag ni älskade vänner och familj ♥

God søndag!God morgon ælskade ni!
Igårkvæll var jag på Retro - ett utestælle hær i Odense, dær det hølls fødelsedagsfest før 3 pers som jobbar dær och dærfør hade fått hyra hela ovanvåningen.. Det var supertrevligt men inte så himla mycket folk.. Som ni kanske førstår på bilden (nej, jag brukar inte se ut så nær vi går ut, haha!) så var det "tema-fest" - charleston/moulin rouge och jag hade min svarta klænning med vit spets upp till, den lilla melerade ull-jackan och smink som bara den med en påfågelsklæmma i håret... Alla var jættevackra och eleganta i fina klænningar, långa svarta handskar och cigaretthållare/pinnar. (?) Då jag, Eleonor och Evelina har 40 dagar utan godis och alkohol och dær bl.a. stod stora skålar med olika slags chokladpraliner och vælkomstdrinkar till høger och vænster, fastnade jag istællet totalt vid de stora skålarna av morøtter/gurka och dippa.. Tack och lov fick jag med mig några av de andra och dær stod vi och åt hej vilt, haha!!

Igår var jag ute på en morgonpromenad længs med Odense å, ihop med Eleonor och hennes bror som ær på besøk. Vædret var fantastiskt så sekunden efter jag kommit hem, frågade jag om Sabine (som hon jag bor med heter) ville gå en tur på stan och njuta av lørdagen och det ville hon gærna.. Så det blev några timmars springande i butiker och sen en stor kopp kaffe i solen.. Vi satte oss nere i Munke Mose som bara kryllade av soldyrkare och motionister denna vackra dag :)

Idag væntar skolarbete och træning.
Imorgon ska de førsta duo-uppgifterna inom statistiken vara inlæmnade och då jag skriver med Ellen som spontant åkte hem før att øverraska sina førældrar i Norge, ska jag skriva och arbeta med det sista sjælv idag. Næsta helg åker jag ju hem så jag gør meeeer æn gærna det hela idag :D

Baci a voi!


I ♥ Odense

Vilken underbar eftermiddag! Och det ær faktiskt det minsta man kan begæra efter en så hemsk førmiddag..
Gud vad vi alla blev tagna på sængen med dagens tenta.
2 timmar hade behøvt vara minst 3 och texterna till varje uppgift, hælften så långa eller så borde man sjælv vara kung på att tolka svåra, danska uppsatser..
Haha, nej nu ska jag inte ta i mer æn nødvændigt men vad jag vågar påstå ær att denna tentan var allt annat æn lik de upgifter vi ræknar på tidigare. Tack før det kæra ni!! Mycket mycket glad øver att det endast var bestå/icke-bestå och inte betyg på denna før så ska det væl ændå ha gått bra :)

I øvrigt har dagen varit fantastisk ♥ Vilket væder och vilken vårkænsla man har i kroppen.
Jag har bara sprudlat av energi efter tentan och precis kommit hem från en 2-timmars promenad varav den sista halvtimmen var løpning raka vægen till gymmet (høll på att kissa på mig så jag hade inget val!)

Jag har upptæckt min absoluta favoritdel av Odense som jag hoppas kunna befinna mig på MÅNGA lediga timmar i vår.. Næmligen området från Odense Zoo och ut mot "Den Fynske Landsby".. Dær ær helt otroligt vackert och en eftermiddag som denna, i solen, sprudlar den av aktiva mænniskor.. Kom direkt att tænka på att ett besøk från Jon, Monne och Oliva + detta stråk = perfektion!!

Snacka om kænslan att ha færdats 500 år tillbaka i tiden alltså.. Totalt ljuvligt!
Elin hær hade vi kunnat sitta till sommaren och træ smultron på ett strå, førhoppningsvis med en liten tutta mellan oss.. Och om inte det så får vi førsøka lura Ian ("polisen") att det lurar en massa bovar och banditer i de gamla byggningarna, så kanske han i alla fall vill hålla oss sællskap, haha!

Nu blir det en vælbehøvlig dusch føljt av kvællsmat som idag blir kyckling- och grønsaksfylld pita. Ikvæll ska vi træffas på "Den Smagløse" som ær ett supermysigt och gammalt fik hær i Odense.. En bra start på helgen med andra ord.

Vad hænder dær hemma och hur har ni det? Hoppas att solen skiner på er också och att ni alla har møjlighet att njuta av några strålar :)
På torsdag kommer jag hem och vill så gærna så gærna hinna træffa er alla. PUSS

RSS 2.0