Dejlig aften på B Bangs Gade!

Hej igen :)

Ibland kænner man då allt før att vara extra ambitiøs med skrivandet. Kvællen har bjudit på många højdpunkter och jag tror jag har något lyckorus i kroppen infør helgen!

Ikvæll åt jag som sagt en variant av fajitas som bara blev totalt lyckat.. Kycklingen gjorde comeback i mitt liv igen och dansk kyckling ær faktiskt helt ok! Det ær mærkligt før nær man ær i Sverige så låter det ræligt med danskt køtt och nu låter allt annat æn just danskt køtt, ræligt! Jag køpte i alla fall 2 kg kycklingfilé idag så jag har att gøra i dagarna, haha! Så hær såg min ljuvliga (och stora) aftensmad ud!

Och nej, jag kombinerade inte kycklingen med en hamburgare utan det ær faktiskt ett fullkorns-pita dær ligger :)

Jag har också færgat håret ikvæll..en rolig sysselsættning nær man inte har annat før sig, haha!
Så hær blev det..





Ni som inte ser mig titt som tætt ser førmodligen ingen skillnad, men nu ær jag i alla fall ljus på sidorna igen! Det blev faktiskt bra.. Før att kosta 60 DKK istællet før 1500 som det kostar att gøra slingor hær inne på salongerna, så blev det RIKTIGT BRA!

Nær jag stod och diskade kom dessutom min søta "granne" ut och vi har dærefter varit inne hos henne och suttit och pratat øver en kopp kaffe.. Kom fram till att vi skulle førsøka få kontakt med tjejerna på bottenvåningen och føreslå någon gemensam kvæll med middag ihop.. Det låter riktigt mysigt tycker jag så det hoppas vi på!!

Nu ska jag hoppa i sæng. Ha en mysig helg, PUSS

Fredag och værldens vackraste væder!

Nu æntligen har jag fått mitt tangentbord på datorn, ændrat till danska! Kænns lite mærkligt att skriva på dock før ø:et sitter på æ:ets plats och trværtom så ni ska invanda rutiner førsøka ændras.. Kan vi redan nu varna før stavfel lite hær och var :)

Idag hade vi vår førsta "examen"..Jag skulle aldrig kalla det, det sjælv men den tillhør de uppgifter man måste klara av før att få fortsætta studierna. Vi har under 5 veckors tid arbetat med ett forskningsprojekt som handlar om Osteoporosis - benskørhet, før kvinnor i åldern 50-65. Inte hade jag en aning om att ca 50 % av alla kvinnor øver 45 år kan rækna med att få minst en fraktur som tanta! Skræmmande siffror som det absolut ær nødvændigt att samhællet tar tag i! Min grupp klarade oss riktigt fint från grillningen av vår Supervisor, en kvinna som forskar kring något nærliggande av vårt æmne..

Vi var klara redan kl 10 imorse och sedan dess har jag varit en svæng på gymmet før att dærefter ligga ute i en park, hela eftermiddagen och læsa och sola! Hær har verkligen varit totalt vindstilla och sækert upp mot 25 grader.. Helt helt underbart och vad jag førstår har ni haft det lika skønt "borta i Sverige?"

Nær jag låg dær i parken och hade tagit mig igenom den lite jobbiga biokemin så var det dags før att læsa ur "Akut beredskap" som berørde blødningar .. I sammanhanget dær de skulle førsøka førklara att ett øppet sår, gærna kan se lite værre ut æn vad det ær eftersom blod har en viss førmåga att færga av sig och se ut som otroliga mængder æven om det bara ær någon deciliter.. Hør och hæpna øver hur en lærabok i danmark kan vara skriven:

"Fælles for blødninger er, at de ofte ser værre ud, end de er. Dette skyldes blodets evne til at farve alt omkring sig kraftigt rødt, samt det faktum at blot 1 dl væske spredt ud på en overflade ser ud af temmelig meget. (Nu kommer det!!) Bare tænk på, hvor meget en øl kan fylde på gulvet, hvis man skulle være så uheldig at tabe den..."

Jo mina vænner, det ær exakt vad dær står i vår lærobok, HAHA! Danskarna er inte ritkigt kloka alltså!

Nu ska jag snart påbørja min kvællsmat som idag blir Faitas. De andra har tagit ivæg på "Rustur" denna helgen och ska øvernatta på hemlig ort fredag-søndag så idag blir det faktiskt en hemmakvæll, alene!

Varfør inte jag ær med på Rusturen beror på att jag imorgon ska møta upp hjærtat mitt i København och bo øver på hotell och verkligen hygge oss sammen! Till skillnad från de 190 andra eleverna så kommer jag sitta totalt uppladdad och pigg på måndagens førelæsning.. Men så klart utan en, førmodligen, vældigt rolig upplevelse!

Ha nu en hærlig helg allihopa och familjen, paddla loss!
Elin, du kanske bør ta med dig något annat æn bara dig sjælv imorgon? HAHA

BACI

Och så var man tillbaka i Pluras kök!

Jojo, säg att du, allas vår egen lilla Timbuktu-lover, har sett avsnitt 5 av Pluras kök i våras, då Jason är på besök!



När börjar dem egentligen sända "Så mycket bättre" igen? En annan läääängtar ju verkligen!
Sov gott, BACI


Power yoga inom kort!

Hej vänner.

Nyss hemkommen från skolan. Har hunnit dricka en stor kopp kaffe och ätit en skål yoghurt och snart ska jag iväg på en förhoppningsvis lika underbar yoga-timme som i söndags. Då kallades det Flow Yoga och idag heter det Power Yoga men eftersom det är samma instruktör så hoppas jag på att det är ungefär samma slags upplägg..

Instruktören i söndags var fenomenal till balans och smidighet.. Jag måste lägga upp en bild här på en rörelse som hon visade oss och påstod att den inte alls var svår. När man sen skulle till att pröva den så nådde jag faktiskt inte ens ner till golvet med händerna när jag hade satt foten upp mot det andra knäet (ställningen skiljer sig alltså lite från den på bilden eftersom vi prövade att ha foten på motsat arm som stöd och benet rakt bakåt istället för åt sidan..men tro mig, det var minst lika svårt!) Jag stod på näsan 3 gånger innan jag gav upp!!



Haha och för er som inte har facebook (mamma och pappa, OCH DU ELIN!) så kommer här en förbannat "rolig" bild som jag hoppas för evigt endast kommer att excistera just på imaginär nivå och aldig i verkligheten..



HAHAHAHA det är en fruktansvärd app på Iphonen som trycker i en 100 burgare och förvandlar ens ansikte till något fetare.. Äh herregud som det ser ut! Jag satt där, lagom glad och ovetande på vad jag skulle få se när sen skärmen vändes mot mig.. HAHA för att undvika detta springer jag som sagt iväg på ett yogapass..

Ikväll blir det lugna gatan här på rummet. Jag har en del artiklar om "Osteoporosis" att studera till veckans framläggelse av vårt arbete angående just denna sjukdom, benskörhet!

Så vänner och familj, ta hand om er och ha en fortsatt härlig vecka. Hoppas att vädret är lika fint hemma som här. Solen står på en helt klar och blå himmel och ja, det är bara fantastiskt!

CIAO!

En nästan helt frisk Kajsa som skriver! :)

Ja minsann är det bra i min hals igen..tror jag!
Jag var på ett pass som kallas "Stram-Op" ikväll och jag gav verkligen allt och mår fortfarande bra.. Ett gott tecken enligt mig i alla fall, om bättringsväg!

Idag har Odense bjudit på underbart väder..jag satt ute på vår innergård/parkering idag och läste. Det är inte en jättemotiverande studiemiljö men att sitta inomhus när solen skiner en höstdag, är liksom inte något alternativ! Jag tror faktiskt jag råkade somna till en kvart där jag satt och när jag kom in hade jag hela huvudet fullt av fräknar!!

Nu sitter jag mest och väntar på att Mange ska komma in på Skype och eftersom vårt avtal var 21.00 så innebär det många minuter som han nu är skylldig mig!
Till helgen ska vi ju in till Köpenhamn och lyxa till det med övernattning på det super-pompösa hotellet Bella Sky och på söndagen har Mange fixat genom Alex att vi ska äta brunch hos honom på Hilton, supermysigt!!

Nu kom Mange in på Skype så därför avrundar jag detta :)

Puss och sov gott


Fiskbullar i dillsås, kokt potatis och citronpeppar!

Åh alltså denna konserv fylld av lycka.. SÅ GOTT det är med fiskbullar..(underförstått i dillsås!) och ja, jag vet att ni alla kommer dömma mig nu för hur kan en vuxen människa gilla något som man i princip hade kunnat sila genom tänderna?! Jag lovar, det gör jag inte men visst hade det gått!!



Idag hade jag bara föreläsning mellan 08-10 och därefter har jag flängt runt i stan på ärende. Jag folkregistrerade mig den dagen jag flyttade hit, dvs den 25 augusti och hade fortfarande inte fått mitt "sygesikringskort" ännu så dit cyklade jag för att fråga vad som gått snett. Gick förbi nog 150 människor som satt där i kö och 1 minut senare gick jag ut genom dörren med mitt kort i handen.. Därefter bar det iväg till banken som av någon anledning hade spärrat mitt kort innan jag ens fått pin-koden! Men nu har jag ett nytt inom snar framtid..

Idag köpte jag böcker av en i klassen som hade varit i Århus och köpt böcker av en student där som ångrat sig med sina studier men hunnit köpa en massa böcker som vi först ska va senare i höst och i vår. Jag köpte tre böcker för 1000 DKK som med ordn.pris kostar över 2000 DKK..så det får jag ju vara nöjd med! De är alla 3 på mellan 750-1011 sidor så det blir fantastiskt..Haha jag har att göra i alla fall!

I samband med mit sygesikringskort så fick jag också information om att bli blodgivare, ska man inte bara ta och bli det också? Där finns ju verkligen ingen anledning till att inte bli det!

http://geblod.nu/regionsvaljaren/ 
Det första steget.. tryck er in på den svenska hemsidag :)

PUSS<3


Vilken härlig dag!

Fantastiska dag!

Kl är nu 01.15 och jag har precis kommit hem från en UR-trevlig svensk afton. Vi har ätit massa tacos och druckit espresso som nu bidrar till mitt vakna tillstånd. SÅ härligt det är att äta ihopa med andra för en gång skull!! Det saknas kan ni tro.. För det mesta äter jag nu själv framför datorn till något program och det hela tar max 10 min.. Riktigt tråkigt!

Tidigare idag har jag hjälp Eleonor och Evelina att flytta. De har och storhandlade igår på IKEA och för att göra hemtransporten billigare så delade dem på det och fick allt avlämnat hemma hos Eleonor på ena sidan stan.. Dit cyklade jag i förmiddags med Manges snickar-väska med slagborr och diverse arbetsverktyg som jag aldrig tidigare ens hållt i. Efter 30 minuter hade vi lagt ner tanken på att sätta upp hennes rullgardin i stenväggen efter att ett borr brutits då vi bara borrat runt lite på ytan av väggen och lämnat tråkiga märken.. Herregud vad svårt det ska vara!
Eleonor hade dessutom glömt att få med sig 1 av 2 kartonger med delar till hennes nyinköpte vitrinskåp så hemma hos henne blev det överhuvudtaget inget gjort..

Då vi därefter skulle hem och flytta in till Evelina så skulle vi dessutom ha med oss skåp, spegel, skoställ, tvättställ och 2 fullproppade påsar fulla med saker hem till henne, som natuligtvis bor på andra sidan stan. Vi lastade på så mycket vi bara kunde på en cykel och virade ihop skåp, spegel mm. med ett lila skärp för att kunna bära..
Efter 50 m av 1,5 km insåg vi att det aldrig skulle fungera.. Våra underarmar var redan punkterade och något var tvunget att ske. Då vi precis gick förbi en mataffär gick jag in där och pantsatte min mobil där under dagen för att få låna en kundvagn att köra alla möbler i, haha! Aldrig har jag sett en hel stad smila upp på det viset som Odense gjorde mot oss idag.. Många kommenterade vår frammarch och jag undrar om vi inte både blev fotade och filmade i smyg från håll och kanter.. 

Fint blev det i alla fall hemma hos henne och min mobil är utbytt mot kundvagnen igen så allt är i sin ordning!

Jag tänkte lägga upp lite bilder från kvällen imorgon om där blir tid för det mellan sidorna av läsning :)

Hoppas att ni alla haft en hygglig afton och att ni i denna tidpunkt sover gott!
Baci <3

Ett inlägg som kommer göra Andrea avundsjuk!

Jag kan bara inte låta bli att köpa dessa underbara burkar från Søstrene Grene..
Jeg synes at dem er helt vildt flotte altså!







Viktigt att tillägga är att dessa små ljuvligheter kostar mellan 7.90-12.90 DKK.. LOVE DENMARK!

Ha en underbar helg så hörs vi, PUSS

Halsont till max!

Jo man skulle kunna säga att jag har ont i halsen! Det förvånar mig att jag inte ser vita prickar överallt i hela munnen för så ont gör det varje gång jag sväljer att det MINST måste vara halsfluss.. Nu om kvällarna är det ju verkligen värst så det får bli en zyx och två värktabletter, precis enligt farmaceutens rekommendationer, tidigare idag! 

Idag har vi varit lediga från föreläsningar.. Det var Pub Crawl igår i byn vilket resulterade i sent i säng som nog gjorde sitt på halsen! VI hade allesammans jätteroligt och nu känner mig ju verkligen till stans uteliv om man säger så! 
Idag har jag därför varit på apoteket, handlat mat i två omgånger, varit ute och strosat i det fina men blåsiga vädret och läst, läst, läst! Just nu läser vi om cellens olika organeller, små membranomslutna "organer" (betyder ju faktiskt små organ) och har kommit fram till den mest avancerade och avskyvärda i lärande-syfte - mitokondrier.
Det är dem som har hand om att skapa energi till cellerna och ja, processen är extremt invecklad (i alla fall i vår bok!) men också extremt beundransvärd..antar att det är så man får se på det :)

Jag har faktiskt också precis kommit hem från en te-fika på Café Biografen med hela det svenska gänget..egentligen var det bara till för de svenska kiropraktorerna eftersom det var deras förening som bestämt att träffas över fika men jag och en annan svensk tjej som läser engelska beslöt oss för att inkräkta (naturligtvis efter inbjudan)!

Nu ska jag faktiskt hoppa i säng och titta på några avsnitt av "Sjukhuset", jag har ju fortfarande ca 250 avsnitt att ta igen :) FÖRRESTEN, jag skulle ju kunna titta på någon film också!! I fredags när Mange kom hit hade han med sig en massa fina och praktiska saker till mig. Bl.a. så hade han köpt en dvd som går att koppla till datorer..eftersom jag har en liten dator så finns där nämligen inte inbyggt någon CD-funktion men med denna mackapär (märkligt ord!) kan jag nu titta på film på min lilla allt-i-allo, i alla fall!!

Imorgon väntar en lång dag på sjukhuset då vi ska skriva klart och lämna in ett arbete + PowerPoint-presentation.. Skönt att man är med några som verkar ha stenkoll på allt sånt tekniskt. Jag kan nog erkänna att detta annars är NÄSTAN det första PowerPoint-arbetet jag gör :O !

Sov nu gott allihopa, BUONA NOTTE!


L´amour



Haha så förstår alla vad jag menar att lilla Josef inte riiktigt visste var han skulle ta vägen i Olivias närvaro :)


Morgenmad!





Förresten, jag måste få låta er njuta av bilden på min smoothie. Titta bara på den gudomliga färgen som skapats av avokado, banan och honungsmelon :D.. JA, den är god!! Ha en bra dag, kramar!


Världens bästa Mange!

Hej :)

Vilken helg det har varit!! Helt helt fantastiskt att ha haft Mange på besök. Jag mötte upp honom lite efter 19 på stationen i fredags då han kom kånkande på hur mycket saker som helst och tunga påsar! Vi stack snabbt hem om mig för att lämna av alla saker och därefter ut på stan för att hitta någonstans att äta.
Jag kände mig superförkyld och Mange var relativt trött så efter en middag på en italiensk restaurang inne i stan, bar det hemåt igen..

Lördagen spenaderade vi mest på stan faktiskt.. Gick i en massa affärer och blev frestade av höstens kollektioner. Helt plötsligt tycker man att man inte har ett skit att ta på sig i den överbelamrade garderoben!
På kvällen gick vi till ett ställe som vi faktiskt åt på i somras.. När man är hungrig och vill försäkra sig om att bli MÄTT så finns det faktiskt inget bättre än en stor BUFFÈ och ja, buffé blev det.. Herre min Gud vad man kan äta när det kommer till kritan, haha! Det är någon mongolisk (tror jag att det står) restaurang så får man själv gå och plocka ihop vad man vill ha i sin wok och sen står där en stackars man inne i ett FÖRBANNAR VARMT rum och wokar och wokar och wokar...





Söndagen här i Odense bara regnade bort och det nyttjade vi till att bara ligga inne och mysa till film efter film och sen fotbollsmatch under eftermiddagen då jag fick tid att plugga :)
Det bästa av allt var att Mange hade tagit ledigt på måndagen för att stanna en extradag och eftersom jag bara hade föreläsning mellan 8-10 och sen en timmes arbete med min grupp, så hade vi ytterligare en hel dag..

Nästa gång vi ses blir i Köpenhamn om 2 helger då vi har 3 år tillsammans och ska bo över på ett hotell som heter Bella Sky. Det ligger lite utanför stan men har tusen bekvämligheter som vi prioriterade högre än shopping..


Alltså jag vet inte riktigt om det stämmer men det står att det öppnade i våras och är Nordens största hotell.. Det blir faktiskt spännande för annars brukar det bli lite mer gemytliga ställen man hamnar på och inte såhär pompösa i alla fall :)

Idag ska jag plugga, plugga, plugga eftersom det inte blivit supermycket av den varan i helgen! Vi har en ganska lugn vecka med få föreläsningar så jag har även anmält mig till ett Power Yoga-pass i eftermiddag!
Mer om det senare, antagligen!

Nu ska jag läsa igenom en 15 s lång artikel om DXA scanning som man använder vid diagnostisering av benskörhet och därefter en lika lång artikel om benskörhet :)

Ha en härlig dag folket så hörs vi..
Skype ikväll mamma och pappa?

PUSS PUSS


Nu kommer Mange och hälsar på..

Och jag har, förbaskat nog, sjuk huvudvärk ikväll..eller ja, hela veckan men det har jag vägrat att låtsas om..
Har precis kommit hem från skolan (08-18!), tagit en huvudvärkstablett och hunnit titta min mail för att nu gå mot stationen och möta upp min älskling.. Och tro mig, det blev felformulerat här med att skriva om något så tråkigt som huvudvärk i samma mening som något så underbart som att möta upp Mange..

Nu springer jag därför vidare. Kvällen bjuder förmodligen på middag ute någonstans om vi båda två inte är för trötta ens för det och vi ikväll hamnar över en pizza eller dylikt på mitt rum..det låter inte helt fel det heller!! Vet verkligen inte när jag åt det sist så det blir det kanske..

Avslutar med några vacka bilder från min promenad igår!!
Ha en härlig helg allihopa och tack för alla kommentarer, superroligt att läsa :)

Ta hand om er mina hjärtan, puss puss..



Nej, programmet för att ladda upp bilder gav upp så det får bli någon annan gång för nu bär det av, med lätta steg, mot stationen :)
PUSS PUSS

Bingo, crossfit och "Sjukhuset"!

Hej allihopa!

Idag har jag, hör och häpna, varit ledig från skolan i den bemärkelsen att jag inte haft några timmar på skolan men DOCK suttit några timmar över boken ändå :)

I natt sov en vän från klassen över här, som i vanliga fall bor i Köpenhamn. Eftersom vi var på "Bingo Banko" igårkväll så var det lättast så.. Och nej, absolut inte nock pratat om Bingon..det var verkligen något av det roligaste jag gjort!! Alla dem äldre eleverna, och våra faddrar, hade klätt ut sig till typiska bingo-karaktärer och efter några timmar så kan man ifrågasätta sig vad dem gör på en läkarutbildning då dem är fullutbildade skådespelare och komiker hela högen.. Det var riktigt länge sedan jag skrattade på det viset. Bingon varade mellan 19-22 men jag önskar att jag satt där över nummerplattorna fortfarande. Tyvärr hade jag inte kameran med och om jag hade haft det så lovar jag att hela kvällen blivit filmad.. Där var bl.a. två tjejer som spelade enormt bittra gamla damer.. De hade tonat håret grått och sminkat enormt bra rynkor mm. i hela huvudet och ja, allt var klockrent! Under dem 3 timmarna så satt dem och skrek för varje nummer de fick och "Rust pååååsen" så fort det inte gick särskillt bra. Naturligtvis vann jag ingenting men dem hade verkligen jobbat på bra med sponsorer och priser så folket som vann var helt överlyckliga!

Idag har jag annars varit ute och fotat Odense I VACKERT VÄDER, för första gången på 2 veckor :)
Skönt att för en gång skull inte vakna av att det smattrar mot mina sne-fönster.

Ikväll var vi ett gäng tjejer som prövade på Crossfit-träning preics snett över gatan där jag bor.. Där finns ett ställe där muskelbergen i Odense hänger, Odense BodyBuilding Club och bakom deras lokaler fick vi pröva på crossfit ute i en "industrilokal"! Jon du hade älskat det!! Det var en kvinnlig superhård tränare och idag fick vi mest lära oss grunderna och sen avsluta med en sjuk cirkelträning.. Det är den typ av träning man gör med Kettlebells..äh det var spännande och väldigt explosiv träning!!




Nu ska jag snart hoppa i säng då skola väntar imorgon mellan 08-18 och därefter en helg ihopa med Mange :) Han kommer äntligen och hälsar på mig här!! Ska bli riktigt kul att möta upp honom på stationen imorgonkväll efter mina föreläsningar..

Ta hand om er där hemma. Jag blir superglad när ni skriver en rad :)
PUSS

Piovere in autunno

Det var en rejält smärtsam promenad hem från stationen igårikväll. Jag skulle konka på min rulleväska (ni vet en sådan med handtag på kortsidan som man rullar på högkant!) och jag är ärlig när jag säger att jag aldrig varit med om en tyngre väska. Mange gissade på 30 kg men jag skulle såklart gissa på det dubbla (jag vet, här kom överdriften in i bilden..) men då min underarm idag är totalt punkterad så ja, gissar jag i alla fall på 40 kg.

Varför skulle nu ha med mig alla dessa saker YTTERLIGARE in till Odense? En 500 sidor Veg. kokbok, påslakansett, lite vinterkläder, andra böcker, 2 flaskor olivolja/vinäger, 3 par skor, min dator mm! Satan vad jag slet!

Väl hemma var det inte mycket kvar av mig alltså så efter 10 min på Skype med Mange så hoppade jag i säng och slocknade efter ytterligare 10 min av Pluras Kök.

Idag har jag varit i skolan mellan 08-16 men med många timmars "håla" där mellan som jag satt och pluggade i 24/7 läsesal.. Nu är jag helt slut men ska tvinga mig ut och handla ägg till kvällens äggamackor och te, i ovädret och stormen utanför!



Tack igen för en förbaskat mysig helg..

Lyxigt på 1:a klass!

Heej ni kära!

Nu sitter jag på tåget på väg tillbaka till Odense efter en underbar helg där hemma hos Mange och familj.
Har hunnit träffa många och även fått prata av mig ordentligt!

När jag beställde biljett hem för en vecka sedan så var 1:a klass-biljetten billigare än den vanliga tågbiljetten och därför sitter jag här nu med gratis internet, kaffe OCH frukt och bara njuter!
Landskapet utanför är mörkt och man ser inte så mycket men här inne doftar det av kaffe och vännerna inne på Facebook är chatt-glada :)

Igår var en helt fantastisk dag. Mange hade tillsynen så jag hade lite tid för mig själv att bl.a. sticka och träna och gå och småfixa där hemma i lägenheten.. Naturligtvis var det inte detta som höjde dagen mot skyarna utan den tid vi faktiskt hade ihop och den tid, senare mot kvällen som vi tillbringade ihop med min HELT UNDERBARA familj. Vi samlades allihopa hemma hos mamma och pappa för att avnjuta pappas farligt goda köttbullar och bara ha det mysigt.. JAG FICK DESSUTOM träffa Olivia, allas vår söta lilla Olivia :)
Och det var inte bara jag, tro mig, som var överlycklig av hennes närvaro. Som småkillarna kramade och pussade på henne! Ett av de finaste minnena som jag tar med mig från helgen var Josef och hans ljuvliga kramar till allt och alla, inte minst Olivia. Han kunde liksom inte riktigt komma tillräckligt nära henne utan kröp upp i knäet på den av oss som höll henne för att kunna krama och pussa tätt, tätt inpå. Vilka härliga barn alltså!

Jag fotade och fotade som vanligt, haha och hälften av bilderna blev väl något att ha, (som vanligt) haha, men där är några riktigt fina på småttingarna som jag kan ha att glädja mig över borta i Danmark :)

Nej, nu ska jag ta en kopp te, lyssna på Bon Iver och hålla tummarna för att veckan går lika snabbt som detta x2000-tåget gör, för på fredag kommer Mange till mig för att stanna hela helgen lång inkl. måndagen :)

Ta hand om er och njut av att ha era kära, nära!
Erika, du måste fixa Skype, jag vill höra allt från Århus NU! PUUSS

Hej mina vänner, denna gång från SVERIGE!

Jag är heeeemma!!

Har haft en härlig dag som började med tågfärd. Väl i Landskrona blev jag hämtade av älskade Elin och Ian och vi hade därefter en mysig stund ihop på Trädgårdscaféet.. Helt perfekt vistelse för mig.

Därefter gick jag till polisen för att hämta ut mitt nya pass och vidare till IPS för att hämta bl.a. en jumpsuit och kofta som jag beställt från H&M. När jag väl var klar med detta kom Mange lagom hem från jobb.. Eftersom jag inte har någon hemnyckel längre (vi har bara 2 par nyklar och ifall Mange skulle slarva bort sin, skulle aldrig hända men ändå, så ska nog inte den andra uppsättningen finnas 3 timmar bort!) passade det ännu bättre :)

Eftermiddagen har vi därefter spenderat ihop. Nu har vi precis avslutat en Taco-middag (jag var tydligen väldigt sugen på det!) och Mange har hunnit iväg för att samlas med innebandyn då de har match ikväll.. Eftersom jag nu ändå är hemma och i vanliga fall himla dålig på att komma och titta, så passar jag faktiskt på ikväll! Jojo kommer sitta vid min sida vilket är himla uppskattat så även vi hinner ses i helgen!

Nej nu ska jag faktiskt packa ner lite kläder som jag märkt att jag saknat här hemifrån innan jag beger mig mot Jojo! Ha en härlig fredagkväll allihopa så hörs och ses vi..

PUSSPUSS

PUH HA!!

Ja, då är man äntligen hemma efter en lååång låång dag. Var på skolan vid 09.30 imorse och därefter har det varit intensiva timmar med sammanlagt 1 h cykling i STÖRTregn, en otroligt spännande föreläsning om kroppen i helhet..i princip på latin (som för övrigt är mycket likt italienskan..visste att jag skulle få användning för de gamla kunskaperna i det vackra språket!) och i eftermiddags 3 timmar (som ni märkte på mitt förra inlägg) som gjorde mig svimfärdig häften av tiden..

Föreläsaren var en ung, manlig kirurg som tyckte det var jättekul att visa upp dem mest GROTESKA youtube-videos på olyckor och brutna ben åt höger och vänster.. En kille svimmade under föreläsningen och jag är mycket förvånad om jag var den enda av oss andra som satt och chippade efter andan..
Hur kan man lägga upp en föreläsning för medicinstuderande på sin 2a vecka, på det viset? Fruktansvärt intet-sägande dessutom!

Därefter hade vi ett info-möte från FADL som är en förening för medicinstuderande i danmark.. Extremt bra sådan, så även om det är dyrt..så tänker jag nog gå med. Man kan dessutom parallellutbilda sig genom dem för att jobba nätter på sjukhuset som patient-vakt vilket låter himla spännande (och som jag vet är extremt välbetalt!)

För stunden skiner solen så jag ska nog passa på att gå till affären och köpa någon matsäck till morgondagens tidiga tåg-färd (07.00) eftersom jag inte lär prioritera att äta något innan avfärd :)

IMORGON SES VI.. eller några av er i alla fall.
Elin skickade precis ett sms om att vi ska ses imorgon och selvfølgelig ska vi det :) :) :) !

Pussar och kramar..



Hej så länge, vackra Odense!

1 har svimmat och jag är sjukt nära..

Fy fy fy!
Sitter på en föreläsning där en läkare sitter och skrämmer oss..
Det är inte alls okey..jag lovar, jag kommer inte bli akutkirurg!!

Hoppas att ni har en bra eftermiddag.. puss puss

Räknar ner, timme för timme!

Äh tänka sig, snaaart snart ska jag faktiskt åka hem och få träffa Mange (och naturligtvis alla er andra) :)
Totalt lycklig över denna tanke! För att få timmarna att bara flyga iväg så spenderar jag kvällen framför "Pluras kök"...igen! FAN vilka härliga personligheter det finns i kändisSverige!!

Dagen har bestått av skola mellan 08-14.30 där vi bland annat hade en genomgång av kemi-uppg. vi haft "i läxa" :), 2 h fritt arbete på biblioteket och därefter kritikdiskussion kring arbeten vi skrivit i olika grupper under de första två veckorna!



Helstekt hjortkotlettrad med selleripuré och tillbehör från PLURA - När ska man så bli serverad något sådant här?

Äh för min bloggs överlevnad så kan man ju hoppas att min förälskelse till Pluras program snart lägger sig för annars ödelägger jag denna..haha! Nu ska jag faktiskt läsa lite inför morgondagens föreläsning..det känns helt fantastiskt att lägga upp det på det viset att man faktiskt har läst allting som kommer upp under nästkommande lektion (Speciellt skönt eftersom man då kan läsa i sin egen takt på danska och nästintill skippa irritation över vår Jyllenska föreläsare som har bestämt sig för att köra över oss alla i RAPIDO!)

Ha en underbar afton så hörs vi, ni älskade människor! Nu väntar en kopp te och boken :)

Bacio

Salsa och Pluras kök!

Hej mina vänner!

Hoppas det är bra med er alla.. Jag ligger sen två timmar tillbaka och tar igen avsnitt på avsnitt av underbara "Pluras Kök". Vilket mysigt program alltså..han får till en riktigt härlig stämning och vilka gäster sen!!

Igårkväll hade vi ett hemligt möte med klassen, ingen visste vad vi skulle göra mer än att vara inomhus, ha mysigt under 2½ timme.. Eftersom vi dessutom skulle mötas upp vid Café Biografen så ja, stack alla dit totalt övertygade om att vi skulle på bio och hygga oss.. IKKE SÅ NICKE! Kosan styrde istället iväg oss med Kulturmagasinet mitt inne i stan där det vankades........SALSA, till alla stora skräck (min förtjusning) Vi hade riktigt riktigt roligt och bjöd de andra 10 pers i lokalen på ren och skär glädje..
Vi är faktiskt några tjejer som kanske vill fortsätta och i så fall göra måndagen helig, med salsa, fika och bra tv-program!

Jag är verkligen glad för många av tjejerna i klassen. Imorse, när vår föreläsning blev flyttad från kl 08 till 09 för salen var dubbelbokad, satte vi oss i fiket och pratade bort tiden så det kändes som 3 minuter..

Dagen annars har jag fyllt med träning, MAT, städning, lääääääsning och ytterligare lite mat!

Nu är jag hungrig igen efter att ha sett en massa god matlagning på Tv3 play.. Den sidan är verkligen min kvällsräddning när man inte orkar läsa en mening till!



ÅHh vad jag längtar till helgen.. Hur bra jag än har det här i mitt lilla rum på andra våningen, så saknar jag en massa saker (naturligtvis framförallt personer) där hemma som ska bli skönt att komma hem till..

Sov nu gott, så ses vi :)

PUSSPUSS


Och så lite fler bilder på rummet..









Puss


"The power of an atom in a molecule to attract electrons to itself."

Det är vad jag ägnar mina tankar åt denna lördag!

Nej, inte bara faktiskt. Morgonen började jag med att handla fantastiskt goda bullar som jag har ätit lite för mycket av för att nu bara sitta stilla resten av dagen :)
Efter frukost stack jag iväg en snabb sväng till Ikea här i Odense.. Det ser PRECIS likadant ut som Malmö/Helsingborg..det är nog tänkt så också..men ja, alla varuhusen är ju renoverade EXAKT likadant?!

Där handlade jag in en hel del saker som jag märkt att jag inte riktigt klarar mig utan.. Det blev en BAUTA-kastrull så jag kan göra upp rejäla omgångar med soppa och grytor till hösten, en sänglampa, påslakan, lakan, ett litet bord, ramar, smågrejor och en "laptopbricka" då jag inte bara vill kunna sitta vid skrivbordet med datorn..



Som jag skrev inne på facebook..Jag är borttagen ur det svenska systemet helt plötsligt! Jag skulle, genom SJ, skriva in mitt personnummer för att hämta uppgifter om mig automatiskt då det stod att där inte existerade en person med det pers.nr! Lite skrämmande tycker jag, för jag existerar visst! Pappa, är detta i ordning eller behöver jag överklara beslutet om borttagandet av mig i Sv. registret?

Ikväll ska jag förmodligen träffa upp en svensk tjej som heter Eleonor som också är från Skåne. Vi går i samma klass nu ett år framöver.. Hon ska läsa till kiropraktor men vi har samma kurser till att börja med. Det kan nog bli kul, bara jag har ork och energi.. :)

Igårkväll var hela familjen samlad hemma hos Jon då han fyllde 35 :O ! Jag orkar nog inte riktigt tänka mer på det utan att bli för sentimental men jag hoppas naturligtvis att ni hade en mysig stund ihop!


Nej, nu kallar boken. Ha en fortsatt härlig lördag och avslut på helgen så ses och hörs vi vänner.

PUSS PUSS

På biblioteket.

Och så var morotens tid här! Kan känna igen mig i min kära syster när hon bodde i Lund och åt sig mätt på sega morötter.. Detta berättade hon så klart några år efter så att ingen hade en möjlighet att hjälpa eller bistå med något annat.
Jag är tack och lov inte riktigt där ännu men imorse, då jag bestämde mig i sista sekund för att sitta kvar på skolan och plugga, efter föreläsningarna så var det enda jag hann få med mig, 4 morötter. Dem har jag nu klämt utan större problem och även min termos med kaffe.. Haha!!

Så skönt det är att bara stanna kvar och få allt gjort direkt än att sticka hem och låta 2 timmars arbete istället bli till 7 h.

Igårkväll träffades vi i den sociala gruppen igen och åt ihop. Vi var hemma hos en av tjejerna i gruppen som heter Louise. Hon bor helt perfekt i en jättefin lägenhet precis vid sjukhuset.. Där är ett stort område med gamla läkarhus som gjorts till helt underbara studentbostäder. Först var vi alltså hos henne och sen cyklade vi allesammans ner i stan för att mötas upp med ca 100 andra läkarstudenter. Efter en timme på stället, som för övrigt hette Heidi´s, var jag helt slut och stack hem.
Vi hade ju som jag skrev igår, våra första föreläsningar i Akut beredskap och det var minsann den mest svårförståeliga och snabba danskan, som föreläsaren hade, jag någonsin stött på!! Typiskt..extremt energikrävande att sitta i 3 timmar och försöka förstå hälften, men så kändes det också som han hade gjort det till sin grej att försvåra för oss svenskar/norrmän.

Nu ska jag fortsätta i ca 45 min till innan jag ska på "Stram-Up"-träning kl 16.

Helgen bjuder på vila och plugg, ska faktiskt bli riktigt skönt!


Titta på dessa 3 killar och bara njut! Puss och kram, trevlig helg!

RSS 2.0