Ps:

Behøver jag sæga hur irriterad jag ær på min røda Karin (cykeln) som fått punktering før tredje gången!! Detta var i torsdags och jag har vægrat att nærma mig henne.. Hon får nog stå i sitt stæll och bara skæmmas ytterligare några dagar.. Risken ær att jag misshandlar henne om jag kommer inom 20 meters radie!!


Kanske skulle jag bara ha køpt min ælskade cupcake-cykel istællet? Jag och røtt har ju aldrig funkat.. Var ju tom allergisk mot rød færg nær jag var yngre och har knappt burit något røtt sedan dess?!



LJUVLIG!!!




Jag vill tro att vi hade fungerat bættre ihop alltså!! :)


Tisdag..

Hej kæra ni (efter ett uppehåll på kanske lite før många dagar!)

Vissa dagar har jag alltså bara noll vettiga saker att sæga/skriva och førsøker dærfør hålla min borta från bloggen och ibland beror det faktiskt av att jag i jæmførlse med blogg-skrivning har så mycket annat roligt, stressigt, vad som, før mig!! Denna helgen har Mange varit hær, torsdag-søndag och det ræcker væl med att sæga det som anledning va?

Fantastiskt skoj och mysigt att ha honom hær.. Dagarna fyller man ganska lætt och det bæsta av allt ær att de knappt behøver fyllas av något før att vara extremt betydelsefulla och hærliga ændå!!
Vi har i alla fall bl.a. varit ute och ætit (klassiker nær vi træffas :) !), varit på førelæsning (ja, Mange också!! Nu ær han mer lækare æn vad många andra någonsin kommer bli :D ), Ikea och køttbulle-besøk, bio (såg The Descendents), Bazar och shopping!

Filmen var superbra och absolut værd sina oscars-nomineringar (fick tydligen ett pris på galan igår natt också?)

På fredag har vi faktiskt en tenta i biostatistik som verkligen ær vad det ær.. Inte något som skriker direkt efter min uppmærksamhet men jag kænner att jag børjar få mer och mer pejl på læget i alla fall! Alla dessa t-, z- och x2-test har lite mer mening nu!!

Nu ska jag snart ivæg till gymmet før førsta gym-passet på några dagar. Jag har varit vældigt førkyld nu och totalt stopp i hela huvudet kænns det som men med några huvudværkstabletter och næsspray så har det hela gett med sig!

Ikvæll blir det plugg, gemensam kvællsmat och øvernattning (om jag fortfarande mår bra då!!) hemma hos Ellen med Eleonor och Evelina.. Supermysigt och vælbehøvligt. Det var ett tag sedan vi hade en tjejkvæll ihop!


Vad hænder dær hemma? Elin min ælskade underbara syster, var tog du vægen på Skype igår OCH I ØVRIGT, HUR ÆR ALLT MED DIG :D ? Det børjar dra ihop sig och du kan tro att en stor del av mina tankar går åt dig (med glædje..!)

BACI

Proffessionell?

Hur vågar man ens kalla sig mekaniker eller cykelhandlare nær man inte ens kan laga en vanlig punktering utan att ta i sønder dubbelt så mycket? I slutet på førra veckan læmnade jag in min cykel på reperation efter att ha fått punktering på skolan.. Då cyklade jag først hem med total punka (pumpade den på vægen før att detta skulle vara møjligt!)
Nær jag hæmtat ut den och cyklat hem, såg jag ett stort hål i sadeln som han råkat åstadkomma men inte sagt något om, så klart, nær jag væl hæmtade cykeln. Det var jag dærfør och fixade igår.. Naturligtvis hade han bestællt hem den absolut billigaste (kan ha kostat max 40 DKK den dær sadeln och hård som sten) och monterade den dessutom minst 10 cm lægre æn min førra, utan att rådfråga mig hur jag ville ha den i højd o.s.v.

Idag, efter att ha anvænt cykeln 1 dag efter reperationen, var dær f*n ta mig punktering igen....!
Naturligtvis ute på skolan som ligger 6-7 km hemifrån mig.. I FRUSTRATION fick cykeln sig 10 sparkar och jag ringde och klagade av mig 1 minut till Mange..

En som heter Daniel som jag læser med cyklade dærefter hem min cykel genom att hålla den i andra handen medans han sjælv cyklade och jag fick hoppa på en buss.. Lagom irriterad går jag till cykelmekanikern och han føreslår att jag ska betala fullpris eftersom det med størsta sannolikhet ær en ny punktering..

Det komiska i detta ær att vi just nu læser om sannolikhetslæra så før en gång skull vågade jag stå på mig och bad honom att fundera kring huruvida det med størst sannolikhet verkligen ær så att jag varit otursam och fått en ny punktering ELLER att han gjort ett dåligt jobb och borde titta øver slangbytet och reperationen igen?!

Fick min vilja halvt igenom och ska dit och hæmta ut møget innan 11 imorgon før 50 DKK..
Idiot!!



Det ær tydligen så svårt och imponerande att reparera en cykel?? Jag bør ta tillbaka alla mina utlåtande.. Eller?

♥ Live, love, laugh ♥



I eftermiddag har jag varit i full gång med CV-skrivande och brev! Jag ær så otroligt tacksam att æntligen få ta bort allt det dær om framtida drømmar om att få påbørja lækar-studier o.s.v.
NU ÆR JAG HÆR och nær man sitter och førsøker sætta ord på min væg hit, så blir det liksom mer konkret hur mycket jag har kæmpat før detta. WOW!


Lat och härlig söndag!

Idag har jag verkligen njutit av ledighet!
Kl 11 var jag iväg på yoga och sen har jag läst och bakat hela dagen igenom :)

I onsdags satte jag igång en surdeg på "ruttning" haha och idag luktade den lagom surt så det var dags att baka bröööööd :D
Har dessutom gjort fullkornspiroger med spenat-brie-morotsfyllning i eftermiddag..
UTAN RECEPT! Jag bara gjorde en deg med bl.a. mosad potatis och grahamsmjöl och fyllningen, ja då tog jag bara vad där fanns i kylen! De ser jättefina och goda ut och det bästa av allt är doften här hemma :)







Nästa, kvällsfika och cancergenetik!

Ha en mysig söndagkväll. PUSS

Från mitt "ny-ommöblerade" rum





















Mer än så väljer jag att inte säga idag. Nu ska jag igång med skolarbete och rummet ska också hinna städas och kroppen få sig sitt mått av den dagliga träningen :)

Ha en härlig helg nu så hörs vi!
Tänker på er där hemma :) Njut av lite ledigt nu.. Den 8 mars kommer jag hem och pappa, vad sägs om gemensam lunch på Basilika, under fredagen? Låter inte fel va :D ?!

Baci

Nu, spa-kvæll med ett yoga-avbrott :)

Sådær ja!
En 8-timmars skoldag var øver + en nystædad garderob uppstådd.
Nu ska jag snart ge mig ivæg till kæra Elli som bjudit hem på spa-kvæll..
Det blir tydligen choklad-fondue om jag førstått det rætt och annat mys. Jag ska dock ivæg en timme på flow yoga 2 som ær den førsta lite mer avancerade timmen någonsin och den kænde jag att jag verkligen ville ivæg på.. Ibland uppstår små dilemma hær i livet, haha! Och det ær bara att bestæmma sig før något val.. I mitt fal valde jag då båda ;)

Ikvæll har jag ætit værldens godaste tonfisk-rætt.


Alltså herregud så smart och gott det dær var!! Jag køpte med mig den hemifrån sist jag var hemma før att jag var ivrig på att få smaka.. Då valde jag ananas-curry av alla goda smaker, och den visade sig då vara heeeelt grymt god! Varje mænniska som tar sig hit måste dærfør køpa med sig minst 2 sådana burkar.. Jag lovar att betala før mig!

Imorgon ær jag "ledig", i alla fall från førelæsningar och annat schema-lagt.. Ska dock førsøka jobba lite med biostatistiken då vi i dagslæget absolut inte ær bæsta vænner. Jag kan inte førstå alla de hær "hyppighedsmål" och "associationsmål" i olika studiedesigner så som Incidens-raten och Incidens-rate-ration och Incidens-rate-diff. o.s.v.. Det ær nog det førsta inom vår utbildning som verkligen inte intresserar mig och som dærfør skapar "problem"!

Nu tackar jag før mig.. Ha en hærlig torsdag-kvæll!
Ps: nu har vi æntligen fått tillbaka tentan som vi skrev i januari och det blev ænnu en 10 som jag ær supernøjd med ;)

Baci

En sak till :)

Igår nær jag kom hem efter en lång dag i skolan i princip utan att ha slængt en tanke på vad det var før typ av dag, så står dær en stor och vacker bukett vita och ljusrosa blommor utanfør dørren min..

Hur glad kan en mænniska bli?



♥♥♥♥♥♥♥


Kæra vænner!!

Vilken dag!

Jag har ingen annan æn mig sjælv att "skylla på" før denna mega-spæckade dagen. Herregud vad vissa dagar råkar bli innehållsrika (ja nu ljuger jag.. alla mina dagar :) )
Men vet ni vad, bara lugna..det ær då jag trivs med mitt liv som aaaallra bæst!

Dagen har sett ut som føljande:
07-08 - FlowYoga på slottscentret
08-08.30 - cykelklabb, haha!
08.30-09.30 - FlowYoga (jag vet, idiotiskt med 2 yoga-timmar efter varandra.. Jag kunde bara inte bestæmma mig før vilken av instruktørerna jag helst ville prova)

Hem, dusch, mat, smink och ivæg.
11-12 - promenad till skolan (nej, inte helt frivilligt.. min cykel fick punktering igår :S )
12-16 - fantastiskt givande timmar i skolan.
16-17 - promenad hem

Dærefter tænkte jag lægga de sista krafterna på att gå till cykelaffæren och hæmta min cykel som jag læmnade in igår. Det gjorde jag också, betalade och cyklade hem.
Væl hemma, nær jag ska placera cyklen i cykelstællet och gå in och dricka værldens størsta kopp kaffe, så kænner och ser jag ett ca 3 cm stort hål i min helt perfekta och fina sadel.
Då har alltså cykelreparatøren lagat mitt hjul men førdærvat min sadel! Hål i sadlen skulle dessutom kunna vara något av det værsta jag vet med tanke på att man sen får gå runt var dag och få folk att tro att man har problem med att hålla sig..

Så upp på cyklen och tillbaka till cykelhandlaren (jag tænker inte sæga hur nærma butiken ligger utan ni kan gott få tro att det ær flera kilometer, haha. Ibland behøver man lite extra medømkan!!)
Ikvæll tog jag ett sista ryck och stædade toaletten hær hemma mer noga æn någonsin.. Resten har jag tvingat de 2 tjejerna som också bor hær, att ta :)

Nu återstår 2 timmars læsning innan denna dagen kan rundas av, och det bæsta av allt..ett Skype-samtal med ælskade Mange!


PUSS på er søta ni!






Puss på er och æn en gång, tack før helgen!!

Superb helg!!

I helgen (tyværr bara fredag-lørdag) hade jag ælskade mamma och pappa på besøk..
Det var tokigt nog førsta gången de var hær inne, æven om vi nog pratat om det i sækert ett halvår.. Men så æntligen blev det av och vi alla hade møjlighet att åsidosætta åttagande i några timmar :)

På fredagen var vi ute och åt på Odenses ældsta restaurang som heter den Gamle Kro - passande nog!
Dær åt vi en fantastiskt fin middag bestående av jordætskockssoppa med lax-tartaer (stavning?) och till huvudrætt blev det ung-kalv, potatiskompott och en massa utsøkta tillbehør.. Pappa som var den enda av oss som erkænde sig sugen på efterrætt, tog in en sådan, som snabbt delades upp på tre.
Stackar´n ;)

På lørdagen åt vi en god frukost och begav oss ut på stan dær det rændas runt i butik efter butik. Det ær så roligt med besøk før æven før mig, blir det som en liten lyxig semester och jag unnan mig alltid att køpa lite nya saker och klæder..vilket naturligtvis aldrig ær fel!
Det blev två toppar och två byxor, allt som allt! Allt var på rea men jag tycker nog alla plaggen kændes himla våriga - så varfør det var rea har jag ingen aning om, men tackar naturligtvis och tar emot!

Igårkvæll blev det dærefter filmkvæll hemma hos Kjell med kaffe och kaka - trevlig lørdag med andra ord!

Idag har jag varit på yoga och det gick verkligen superbra idag. Jag klarade alla mina tidigare utmaningar och kænde mig faktiskt himla smidig.. Efter passet kom instruktøren fram till mig och frågade om jag inte kunde tænka mig att gå en utbildning och kanske sjælv bli instruktør.. Det hade naturligtvis varit hemskt roligt men frågan ær om tiden och møjlighet finns? Sjælv har hon varit 1 månad i Indien och utbildat sig - hon ær med andra ord extremt duktig, så det kændes riktigt bra att få så fin "kritik" av henne.



Efter avslutad træning møtte jag upp Kjell før några timmars plugg på Café Ryes som ligger i kvarteret næra mig, på væg in mot staden.. Jag har naturligtvis många gånger gått førbi detta stællet men av någon dum anledning aldrig tidigare varit dær. Det blir det med all sækerhet ændring på før vi båda tyckte himla bra om fiket!

Ikvæll har jag ætit kanongod kycklingrætt som mamma hade med sig - en god grædd- och rosmarinsås..
Synd att man slænger i sig maten bara och ær klar på mindre æn 10 minuter.. Skulle vilja sæga att det i genomsnitt tar mig 4 minuter att æta alltså - jag tror faktiskt inte att jag øverdriver då ens?! Någon som kænner igen sig?

Ikvæll har jag sett det fruktansværda programmet Mammor & minimodeller på tv3play och ælskar min egen mamma mer æn någonsin. Inte før att jag, rultan nr 1, någonsin skulle tænkas kunna bli barnmodell men ændå.. Tack før att jag fick vara precis som jag ville och leka mamma, pappa barn med tjejerna i klassen tills vi gick i 9an, haha!

Ikvæll blir det en tidig kvæll. Jag ær trøtt som bara den och kan tænka mig att lægga mig och læsa lite statisk, bara før att det ær så kul! (tur att det ær svenskar och inte danskar som læser min blogg och kan førstå min ironi)

HA EN BRA SØNDAGKVÆLL..


Heeej folket!

I morse satt jag och skrev værldens roligaste och længsta inlægg (det kan man ju påstå nu i efterhand i alla fall!!) nær min dator bara slæcktes ner.. Skønt med oførutsægbar teknik!

Klockan stod på halvåtta i morse och nær denna ringde, væckte den mig ur vad jag vill påstå, vara den djupaste sømn jag någonsin upplevt. Jag och mamma skulle precis gå på Disney-musikal och vi båda var, som bara vi kan vara, øverexalterade øver detta :). Helt pløtsligt vaknar jag alltså upp mitt i detta och då min mobil låg på laddning øver natten så låg den på andra sidan rummet, så jag var dessutom tvungen att rusa upp..

Herregud tænkte jag.. hur ska denna dagen gå? Det kændes verkligen som att jag vaknat upp helt fel. Men sørni, dagen har som oftast varit strålande. Jag har varit en snabb svæng i skolan idag, 2 timmars mærklig statistik-førelæsning føljt av 1 timmes uppgiftsløsning med några på biblioteket. Dærefter var det panik-cykling hem før att hinna till beachvolleyn som børjade kl 16..

Den ær jag nyss hemkommen från och kan konstatera att det var suuuuperkul i eftermiddag! Timmarna bara sprang førbi och det kændes verkligen som att jag lærde mig något idag?! Evelina ær naturligtvis STØRT-duktig men jag ær nøjd med min insats med tanke på att detta ær førsta gången jag någonsin førsøker kommunicera med en boll!! Nu blir det bara svårare och svårare att ignorera att man gærna skulle vilja børja.. Det enda som talar emot det just nu ær det hær med att kunna avsætta varje tisdag, ca 2 timmar, till træning. Det ær ju det som ær så smidigt med gym... man kan træna precis nær man sjælv kænner før det!

IGÅRKVÆLL MØBLERADE JAG OM! Det blev jættefint hær hemma så det får jag tvunget ha upp någon bild på..
Nu ska jag bara smælta maten (køttfærssoppa från gårdagen med en extra piff, næmligen ost-tortellini, ÆLSKA!!) och sen læsa en timme :)

Ha en fin tisdag-kvæll kæra ni! PUSS







Hær ska jag, mamma och pappa æta på fredag nær de kommer in till mig. Odenses ældsta restaurang från 1683.. minsann imponerande!

♥♥♥


Undra om jag känner det underhållande med träning?

Så är jag än en gång tillbaka i kära Odense efter en, som alltid, FANTASTISK helg med FANTASTISKA människor, där hemma! Jag har hunnit packa upp mina väskor, druckit en kopp te och ätit fruktsallad och sist men inte minst hunnit gå igenom veckans träning och bokat mig på pass till en ren förbannelse.. Vad jag håller på med, är det ingen som vet! Tack och lov går det av avboka.. Det känns nämligen som att den här tjejen har glömt att det finns något annat än Yoga och thai-bo-timmar som ska hinnas med :) Dessutom vill jag ju gärna parera det med egen träning så som styrka och lite löpning..

DanceFit hos Julie Schytte, Odense C., Vestre Stationsvej, mandag d.06/02 2012, fra 16:00-16:55.
Du har plads på holdet .
LatinMix hos Julie Schytte, Odense C., Vestre Stationsvej, mandag d.06/02 2012, fra 17:00-17:55.
Du har plads på holdet .
Thai-Bo hos Annemette Weile, Odense C., Grønløkkevej, onsdag d.08/02 2012, fra 19:00-19:55.
Du har plads på holdet .
Stram Op hos Signe Tofting Schaarup, Odense C., Slotscenter, torsdag d.09/02 2012, fra 07:30-08:25.
Du har plads på holdet .
Flow Yoga 1 hos Sira Hechmann Knudsen, Odense C., Slotscenter, fredag d.10/02 2012, fra 07:30-08:25.
Du har plads på holdet .
Flow Yoga 1 hos Sira Hechmann Knudsen, Odense C., Slotscenter, søndag d.12/02 2012, fra 11:00-11:55.
Du har plads på holdet .
Thai-Bo hos Annemette Weile, Odense C., Grønløkkevej, mandag d.13/02 2012, fra 19:00-19:55.
Du har plads på holdet .
Flow Yoga 1 hos Gitte Toftgaard Jørgensen, Odense C., Slotscenter, onsdag d.15/02 2012, fra 07:00-07:55.
Du har plads på holdet .
Flow Yoga 1 hos Kathrine Ratkovic, Odense C., Grønløkkevej, onsdag d.15/02 2012, fra 08:30-09:25.
Du har plads på holdet .
Thai-Bo hos Annemette Weile, Odense C., Grønløkkevej, onsdag d.15/02 2012, fra 19:00-19:55.
Du har plads på holdet .
Flow Yoga 2 hos Kathrine Ratkovic, Odense C., Grønløkkevej, torsdag d.16/02 2012, fra 20:00-20:55.
Du har plads på holdet .
Jag blev så glad när jag såg att de dessutom ska dra igång en Flow Yoga 2-timme.. den sista här på listan.. Trots att jag inte känner att jag helt har styr på pass, numrerat som 1, så är det alltid kul att se att jag kommer kunna utvecklas ytterligare. Äh det är verkligen en superhärlig träningsform. Att det heter flow, innebär att där knappt är några pauser och att det är en rätt hård timme med yoga så man är verkligen helt slut i musklerna efteråt.

Till helgen kommer mina underbara föräldrar in och hälsar på FÖR FÖRSTA, men inte sista, GÅNGEN.. Pappa, jag som promotade och verkligen sålde in ett ställe här i Odense som heter Flammen - gissa om där var fullbokat på fredag när jag igår skulle boka ett bord? Där var inte 3 lediga platser någon gång under dagen.. Jag får helt enkelt hitta något annat som kan locka oss!!
Det löser sig säkert :)

PUSS och ha en fin kommande vecka. Nu ska jag ta mig en dusch och därefter blir det en film i sängen :) Varför avsluta denna helg annat än perfekt?

RSS 2.0