Så var det nog dags att skriva igen?

Herregud..så har jag äntligen en ledig stund :)

Sedan jag skrev i måndags har det hänt mycket. Skolan har dragit igång på riktigt och det känns hur kul som helst. Timmarna i skolan bara flyger iväg och det är nog första gången i hela mitt som jag suttit på en 2-timmars föreläsning/lektion utan att ha tittat på klockan en ändå gång när föreläsaren säger att Så hvar det alt for idag!

I måndagskväll skulle jag iväg och köpa böcker av en svensk tjej som heter Emelie, som jag tagit kontakt med på facebook. Hon bor 10 min ifrån mig, i ett jättetrevligt område mitt i stan, tillsammans med hennes pojkvän (extremt avundsjuk!) och i måndags bjöd de in mig på te-kväll. Det var bara så skönt att få prata svenska för en stund och slippa fundera kring Hvis det var nogenting de ikke kunne forstå så där satt vi och pratade ett bra tag. Otroligt trevliga människor som båda studerar medicin..

I gårkväll hade vi grillkväll ihop med vår sociala grupp (man är uppdelade i många olika typer av grupper och denna är då endast för nöjes skull!) Det var jättetrevligt, och tjejen vi var hos bodde bara precis under Emelie, där jag varit kvällen innan och köpt böcker.. Hon hade en tavla som jag bara måste kämpa på att också få tag i, den var riktigt fin!

Jaha så är jag precis hemkommen från träning och sitter här med maten bredvid mig.. Ikväll ska jag nog bara lägga mig och läsa inför fredagens föreläsningar.. Vi går imorgon också men har då vår första föreläsning i Akut beredskap, känns lite spännande.Så här rosa var jag förresten vid en viss tidpunkt i fredags. Jag var himla nöjd att jag hamnade i Group Pink och inte typ RÖTT då jag nog inte äger en endaste röd grej!Jag saknar er massvis där hemma.. Ni får NÄR NI VILL komma på besök men först är det min tur att återvända hem om ett par dagar :)


Och så lite bilder på rummet :)Tilläggas bör att detta är bilder från första dagen.. Här börjar bli betydligt mer hemtrevligt nu så jag får inom kort uppdatera er med läget! Sov gott allihopa.. Nu har jag en natt på mig att ladda upp ytterliggare inför skolstart!!


Idrottsdag och därmed krig!!

Hej ni kära vänner och familj!

Samma kväll som jag satt hemma i Landskrona, nervös som jag vet inte vad inför Danmarksflytt, så föddes också en liten tös några mil söderut. Hon har länge kallats deras lille tossetös men namnet föll tillslut på Olivia. Åh vad jag önskar träffa henne nu nu nu!!! Eller varje fall få se en liten bild (Jon ta det inte alls som något måste att skicka, även om jag precis länkade min blogg på din facebook-sida!)

Idag har vi haft en idrottsdag på Universitetet.. Det hela började med att vi skulle på så kort tid som möjligt göra upp 55 bollar av papper med tejp runt och blåsa upp en massa ballonger. Redan här märktes avsaknandet av folk i min grupp och vi kom sist (som på alla de andra tävlingarna också, haha) men sååå kul vi har haft. På ett av ställena var det krig mellan en grupp och de Sociala Tutorerna som har haft hand om oss "rysser" under rusturen. De hade satt ut soffor på högkant, fåtöljer och helt vilt mycket grejor i ett rum och så skulle man springa över hela rummet för att få med sig en sko hem till sitt bo UTAN att bli träffad av någon pappersboll som vi då själv gjort upp. Alla löpte total amok och sprang runt som vildar för att nå denna skon och jag själv, som aldrig tidigare kan erindra mig har uppskattat att leka krig, gick max in för detta!
Vi får väl se imorgon hur många blåmärken man dragit på sig :)

Efter den dagen stack jag snabbt hem om, anmälde mig till en FUNK-pass och sen iväg igen. Det var ett riktigt roligt träningspass som gick ut på att dansa-dansa-dansa till hip-hop och funkmusik! Tyvärr var det sista gången det passet skulle gå men jag kan nog uppskatta något av de andra typ 15 danspassen...

Imorgon är det skolstart så nu ska jag bara packa väskan och ta det roligt i aften.

Lovar också att komma igång med foto och bilder på allt och inget men när jag skulle få in kameran nu i datan så skulle jag först ladda ner något program och något sådant finns där varken tid eller ork till. Får bli imorgon!

Ta nu hand om er där hemma och som sagt Jon, känn ingen press alls med bilderna!

Haha puss och kram gott folk

Tillbaka i bloggvärlden, denna gång från Danmark!

Hej vänner och familj!

Hoppas att allt står väl till med er där hemma?

Jag satt här i morse och funderade över hur det skulle bli smidigast för mig att hålla er där hemma lite uppdaterade över vad som händer här borta och hur det går i skola och med livet i stort och ja, detta är min lösning på det problemet. Då kan folk som vill läsa (och naturligtvis kommentera) så håller vi någorlunda kontakt i alla fall.

På måndag ska jag äntligen få påbörja mina studier för att om 6 år kunna titulera mig som Dr. Kajsa Videfors. Det har tagit några år att nå hit men jag är helt övertygad om att det kommer vara värt den mödan..

Sedan i onsdags, då jag flyttade hit med min älskade Manges hjälp, har allt verkligen gått i ett. För er som själv börjat studera för inte allt för länge sedan, vet ni precis vad jag menar. Jag är just nu mitt uppe i, vad som i Danmark kallas Rus(=nollnings)-fest vilket innebär att mitt liv ser helt och hållet annorlunda ut nu några dagar mot vad det brukar. Jag har t.ex. inte tränat sedan i tisdags och det mina vänner, är väääääldigt lång tid för att vara jag så därför ska jag efter ett samtal med Mange över skype, alldeles strax springa iväg mot Fitness World, där jag har beslutat mig för att börja träna..

Kolla bara in detta schema för passen som finns idag:

Ja...och så fick jag inte in den länken (så kunnig är jag på det här med datorer men det kommer..) I alla fall, bara idag, en lördag, är där 10 olika pass från tidig morgon till sen eftermiddag och allt som allt finns där över 50 olika träningsformer.. Mycket mycket nöjd! :)

Detta får bli allt, från just nu.. Kl 18 ikväll blir det filmkväll på sjukhusområdet. Kan ju hoppas att det inte blir någon skräckis inne i obduktionssalen men vi får väl se!

Ta nu hand om er allihopa och skriv gärna en hel drös med kommentarer. Jag vill lika gärna veta vad ni gör där hemma och hur ni har det!!

Pussar och kramar, så ses vi snart igen :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0