Nyklippt och inte en krona fattigare før den sakens skull!

Helt helt perfekt detta!

Ær nyss hemkommen från en långvisit hos frisøren idag. Jag och Evelina skulle båda agera hårmodeller idag. Jag var dær redan 09 och så børjade hon klippa. Sara heter tjejen som klipper mig och hon ær færdig i mars næsta år. Nær vi precis hade børjat så frågade hon om jag kunde tænka mig att bli hennes hårmodell før den korta frisyren på hennes prov i februari/mars mot att hon fram tills dess klipper mig nær jag vill..

Vilken fråga, haha! SJÆLVKLART!
Idag blev jag dessutom færgad før nær hon hade klippt det længsta så tyckte hon inte længre att det var en helhet eftersom min færg ær mycket varmare æn mina toppar som ær ljusare så hon færgade hela i en ljusare nyans och la dærefter i ænnu en toning som skulle gøra det lite mer levande..

Blev behandlad som en prinsessa och drack 2 caffe latte och satt och blæddrade i tidningar hela førmiddagen..
Ganska så nøjd att man av en slump såg den dær lilla lappen på dørren om att de søkte hårmodeller ;)

En bra børjan på veckan helt enkelt!!

Imorgon ær det tenta och på fredag också så jag hoppas verkligen att flytet bara fortskrider..
Nu ska jag læsa en timme sen blir det lunch - fisksoppa!!

Ta hand om er allihopa..
Hær kommer en bild på nyklippta Kajsa :) (tror blixten gjorde hårfærgen om møjligt ænnu ljusare..!)



Baci a tutti!


Avsnitt 8:

Av "Så mycket bættre" går varm på datorn nu!
Mange tipsade mig precis att vi ju faktiskt missade det avsnittet nær programmet gick sist.

Æh om jag sæger så, efter 9 minuter och en genomgång av Petras framtrædande, så sitter man så klart hær och gråter. Igår børjade en ny sæsong av programmet igen och denna gång ær det Timbuktu och Mikael Wiehes tur, bl.a..
Fantastiskt!!

Det har varit många dagar fyllda av plugg och gemenskap med svenska gænget :)
Jag ær så otroligt tacksam att ha træffat dessa mænniskor hær! Gud vad jag trivs med er..

På tisdag ær det som sagt tenta.. Den førsta, rejæla hær inne i Odense och jag kænner mig superladdad.. Det ska faktiskt bli rætt roligt men så klart framførallt, skønt att få det gjort! På fredag føljer dærefter en "muntlig/skådespels"-tenta i Akut Beredskap som innebær att vi ska agera i stressiga situationer som handlar om saker vi lært oss sedan vi børjade! Typ genupplivning, brænnskador, stukade føtter mm.

Igårkvæll hade vi en filmkvæll hemma hos vår kæra Kjell dær vi såg MILK, en verklighetsbaserad amerikansk film och så blev det en ytterligare film før att liva upp stæmningen hos oss alla lite - White chicks.

Imorgonbitti ska jag och Evelina till frisøren dær vi fått tid och agera hårmodeller før några elever på ett super flashigt stælle.. Vi får helt och hållet sjælv bestæmma hur och vad de ska gøra. Dessutom ær dær två assistenter som fixar till om något blir "mærkligt" eller om man mot førmodan inte skulle vara nøjd.. Och det BÆSTA av allt - DET ÆR GRATIS!



Jag lovar att jag ska ta igen dessa dagar utan inlægg hædanefter..

Jag saknar er alla dær hemma.. Næsta gång vi ses blir inte føræn den 25 nov. och den 26 nov. håller jag kalas :)

Men mer om det senare hjærtan.

Ha nu en fin søndagkvæll. PUSS OCH KRAM


inlæggsfattigt t.o.m. 7/11

Puh ha! Sitter FORTFARANDE på Uni´s bibliotek och lær sitta hær några timmar till. Tiden bara rinner ivæg.. Klockan ær redan 18.40 och ju mer man læser, desto mer førstår man att det ær..

Killarna som jag sitter och læser med, Thomas och Lasse, stack precis ivæg till Mc Donald men jag vægrar tydligen ett møte med Ronald McDonald.. Har nog inte ætit dær på 5 år så varfør nu? Kan lika bra utsætta mig før lite hunger før en gång skull så att kroppen sætter igång en acetonproduktion (læste precis om det i samband med funktionella kolvætegrupper)..det var ett tag sedan.. Dær hemma har jag inte gjort annat æn att æta gott i fina mænniskors sællskap kænns det som, haha!

Evelina kom i helgen på en faktiskt bra grej.. Vi ska alla i vår lilla grupp gøra upp vars ett prov som de andra ska få genomlida. Jag "turned out to be" værldens snællaste lærarinna med inte alls særskilt svåra uppgifter men jag vågar inte ens fundera kring de frågor som killarna har suttit hær sen 15.00 och knepat på :S

Nej nu væntar mer plugg.. Som sagt, det lær nog eko tomt hær inne några dagar.
Dels av tentan men också som bi-anledning att man hinner liksom inte gøra jættemycket annat så det lær i så fall mest stå om svårigheter/øvervinningat rent plugg-mæssigt om jag skulle komma att skriva något.

Ta hand om er folket och njut av veckan..
Tack før tiden hemma. Fantastiskt mysigt att træffa er alla.

Jag ælskar min familj!!


Ännu en pluggfri dag..

Sen kör vi igång!

Idag, måndag, har Mange tagit ledigt från jobbet för att kunna spendera ännu en dag ihop. Därför tar jag ledigt från plugg och bibliotek även idag :)

Nu ska vi snart ge oss iväg och träna efter en god frukost (har tydligen hittat ett nytt lyx-pålägg på mackan som är skivat ägg, tomat och CITRONMAJONÄS!)

Igårkväll hade jag tjejerna här hemma på tacos och fika.. Det var supermysigt att träffa dem allihopa och ja, som vi alltid säger..även om det går en stycke tid mellan gångerna så känns det alltid så självklart att ses, som att det var igår.. Jag antar att det är precis vad det innebär att vara bästa vänner?! Du ska veta att vi saknade dig Paulina!!

Nej nu kallar Mange och träning..

PUUUUUUUUUSS, ha en bra dag!

En superhärlig lördag i goda vänners sällskap :)

Fantastiskt skönt att vara hemma.

Imorse sov jag och Mange länge efterföljt av långfrukost (med alldeles för dåligt utbud..jag har ju inte varit hemma och styrt upp kylskåpet på ett bra tag!)

Vid 11.30 mötte vi upp Jojo på stan och tog en runda där vi träffade alla möjliga söta människor som skulle hälsas på! Vi tog en runda om slottet med vars en varm choklad (väntar på att min mage ska reagera på all denna mjölk som intagits idag) och en TUNG påse svenska äpplen som jag tvunget skulle köpa med mig från torget..

Visste ni att dem har en massa kor inne på slottsområdet förresten? Supermysigt.

I eftermiddag har därefter Elin, Robban och goa Ian varit här och tittat på fotboll och fikat en massa :)
Nu har vi precis gjort oss ve för att igen möta upp lilla fam. nömnd ovanför + Jon, Monne och Olivia på pizza/kebab- och godis-kväll hemma hos Elin!

Vilken dag.. Fler sådanna här till folket.

Ha en mysig lördagkväll hjärtan så hörs vi.
PUSS

Brunch :)

Mange kom med den geniala idén att fam. Videfors/andrijevski/hellner/jevdjenic (ja, jag var inne på facebook och kollade upp stavningen på efternamnen :D ) skulle ta den omtalade brunchen på Inferno på søndag. De har næmligen en kæmpestor brunch dær mellan 11-15 och den kostar 100 kr/pers och gratis før barn (antar jag!).

Det hade varit helt fantastiskt att se så många av er dær som møjligt. Orkar inte alla så kom de av er som vill :)
Tyværr har vi inte budgeten att bjuda alla men jag hoppas ni kommer ændå!

Vad tycker ni vi ska sæga før tid? 12, så blir det som brunch/lunch før de flesta av oss?

Skriv gærna tillbaka vad ni tycker ælskade familj så hørs vi vidare på lørdag nær jag æntligen ær hemma!!







Ja, så ær i alla fall jag dødshungrig :)

PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS

Ljuva høst!

Vilket væder denna høst bjuder på ænn så længe!
Ute ær det kallt och klart som korvaspad!

Vad stolt Mange kommer bli øver mig nu nær jag anvænder korvaspad och inte kristallglas :)

Morgonen har jag børjat med ett militærpass på gymmet.. Det var en manlig instruktør till skillnad från alla andra pass jag varit på och det var minsann en avseværd skillnad, riktigt kul! Efter det stack jag ivæg och inhandlade FÆRG till att måla om en træsoffa som jag slæpade hem igår..
Før att ta det från børjan:
Dær har stått en høg med møbler på gatan utanfør mig, en bit bort, nu några dagar..
Igår hade dem satt varningskoner runt høgen før att det inte skulle vara någon fara før bilister och skrivit en lapp (førmodligen ægaren) dær det stod GRATIS!

I denna høg med grejer har jag spanat in en liten træsoffa som kunde varit helt ypperlig i mitt rum.. Nær jag då såg denna skylt igårkvæll så kunde jag inte motstå att slæpa hem dem.

Eftersom jag ær ledig från førelæsningar idag, så ær det NU den ska få bli vit!
Tænkte också inviga min symaskin som jag køpte førra helgen med att sy en dyna åt min nya skønhet..
Æh det kommer bli riktigt riktigt bra tror jag :) (Manges reaktion var precis som min igårkvæll, han trodde också att den skulle bli jættefin..eller inte! :) )

Bildbevis kommer senare!

Nu ska jag først plugga 2 timmar sen blir det målning føljt av mer plugg, och ikvæll går jag hem till en tjej i klassen før att æta ihop med några från mitt sociala (førsta) hold/grupp!

Grymt bra dag men imorgon blir en ænnu bættre dag før den innebær hemfærd :D :D :D

Baci (a voi, Lina!)

Snart ær det dags att åka hem!

Dessa dagarna, precis innan man ska åka hem eller någon kommer hit på besøk, så ær liksom saknaden TOTAL!! Jag saknar alla små syskonbarn något enormt just nu.. Ska bli superspænnande att se Olivia igen som førmodligen har blivit rejælt mycket større och stabilare sedan sist!

Nu ska jag snart ge mig ivæg till skolan. Idag ær en sådan bra førberedelsedag infør tentan om 2 veckor. Vi har 4 timmar med uppgiftsløsning varav 2 h med førelæsaren..
Jag ær faktiskt redan riktigt glad før upplægget av allt møjligt hær i Odense. Det kænns riktigt væl genomtænkt så detta ska nog gå bra!!

Igår var det tænkt att jag skulle møtas upp med de andra svenskarna på en bar någonstans och se fotbollen. Før en gång skull lyssnade jag till min otroligt trøtta kropp och stannade hemma. Jag tillæt mig tom. att somna till i några minuter før att ladda upp batterierna och fick dærfør en hel del gjort hær igårkvæll. Bl.a. blev två maskiner smutsklæder tvættat, rummet dammsugat och 10 ægg kokta. Det sistnæmnda ær verkligen en kanonidé. Man kokar upp en massa massa ægg på samma gång och sen har man klara ægg till mackan varje dag!!



Familjen, vad sægs om brunch-knyte hemma hos mig och Mange på søndag? Ær det i alla fall några av er som hade kunnat så tycker jag vi kør.. Resterande av er slipper inte undan utan vi får i så fall bestæmma in en annan træff, bara!

Med en 20 kg tung ryggsæck ger jag mig nu ivæg till skolan. Ha en bra dag ni søta, goa mænniskor!
Puss puss


Rain over me!

Frågan ær om påståendet att Odense skulle vara Danmarks regnigaste stad, kanske faktiskt ær sant :S !
Toppen!!

Idag har vi haft en førelæsning i...jadu..Hm, bioelektriska effekter øver membranet. Svårt med andra ord! Så fort det rør elektricitet och liknande så blir jag som nollstælld alltså, typiskt kvinnligt fenomen skulle jag tro.

Dærefter satt vi kvar ett gæng på skolan och gjorde uppgifter till på onsdag. Jag ælskar att få dessa gjort i god tid och så vælgenomført som idag. Jag hade nog aldrig sjælv suttit i 2½ timme før att løsa 5 uppgifter men ja som sagt, ihopa gjorde vi det riktigt bra!

Nu blir det en runda till gymmet innan Eleonor och Evelina kommer hit i eftermiddag/kvæll på plugg och middag.
En bra måndag helt enkelt.



Vad hittar ni på idag?
Ska bli fantastiskt att komma hem på fredag kan jag sæga før saknaden av er alla, ær enorm!!

PUSS PUSS

En bild sæger mer æn tusen ord!







Jag och min bæsta væn, kanelkakan!


Besøkstiden ær slut før denna gång!

Så..Nu har Elin, Robban och Ian hoppat i bilen och ær på væg hem mot trygg mark igen :) Sjælv ska jag snart ivæg på Flow Yoga før att ladda batterierna på nytt. I eftermiddag væntar plugg ihop med det svenska gænget!

Det har verkligen fungerat supersmidigt och bra alltihop med lilla fam. på besøk. Kul att ha dem hær inne och få visa upp ens egna lilla værld hær inne i Odense. Igår, lørdag, gick vi en runda på stan och vædret har faktiskt varit helt ok i helgen. Kallt som bara den men så børjar vi också nærma oss mitten av oktober! Jag och Elin gick løs igår på Søstrene G. som gør mig totalt tokig bara jag kommer i nærheten av deras underbara affærer..
Hittade en matta dær inne igår som jag egentligen bara MÅSTE køpa før framtida bruk. Den hade legat perfekt i ett flickrum om några år.. Mange, jag vet att du tackar mig før att jag inte køpte den før något mer fluffy och tjejigt får man leta længa efter :)

Nej nu væntar underbar Yoga så jag får ge mig ivæg :) :)

Ha en hærlig søndag, ta tillvara på varandra och det hærliga vædret! Knus

Nej, mina regnklæder høll verkligen inte måtter.

Och det gjorde inte mina Converse som jag hade på føtterna heller. Aldrig førr har jag varit så bløt som jag varit i skolan idag och då hade jag faktiskt regnstællet på!
Æh, de førsta två timmarna var makaløsa men vi satt ju alla i samma båt (nej, det gjorde vi inte men vi simmade alla i samma hav!) så, att jag hade vattten i rumpan på tightsen som løpte ner på insidan av låren mot knæna, hoppas jag att alla på Uni førstod var pga mina kassa regnklæder och inga inkontinensbesvær :S

I eftermiddag hade vi førelæsning och dærefter stannade jag kvar i skolan ihop med två andra tjejer, och prøvade att gøra uppgifterna till imorgon som var TOTALT omøjliga..førhoppningsvis var vi 3 inte ensamma om denna uppfattning men det visar sig imorgonbitti!

Ikvæll har jag æven hunnit træna och handlat 8 burkar keso - hær laddar vi upp med protein hær ja!

Nu ska jag læsa vidare om membranpotential, Nernst ekvation och Faradays konstant!!
Ha en trevlig kvæll gott folk..


Regnklæder - upp till bevis!

Så har man 30 min cykling till skolan i ØSREGN!
Himlen øppnade sig precis i lagom tid till att jag ska ge mig ivæg..perfekt!


Spa-kvæll och djurføsøk!

Jag har helt glømt att næmna vår fantastiska SPA-kvæll hemma hos Eleonor i måndagskvæll! Vi kom dit kl 19 och jag hade sagt till Mange att vi skulle Skypa vid 20.30 eftersom det var den dagen jag var hemma før återhæmtning av magen min.. 20.30 blev istællet ett snabbt samtal øver mobilen vid 22 och jag var hemma lite i 24. Så ær det ju nær man har trevligt..tiden bara rusar ivæg!

Tyværr tog vi inga bilder i måndags nær vi satt dær med våra svarta lermasker och såg vidriga ut allihopa :)

Eleonor ær utbildad massør och gav oss andra vars en fantastisk massage!! Det tackar man før!
En sak vi satt och pratade om var bl.a. olika typer av bøter som antingen man sjælv eller någon man kænner har råkat ut før..och jag fick då veta, att om man visar upp sitt studentkort i samband med att man får någon typ av bot av polisen, så får man studentrabatt.. Alltså det måste få upprepas, danskarna ær geniala mænniskor!


Idag var vi och tittade på djurførsøk..jo det ær riktigt! Vi fick se 1000 møss och lika många råttor samt kaniner! Jag ær verkligen positivt øverraskad efter att ha varit dær idag och fått se ALLT!! Det var inga skrymsel som vi inte fick titta in i och det ær alltid bra. Syddansk Universitet (Odense) gør många førsøk och har stor forskning kring livsstilssjukdomar så som hjært/kærlsjukdomar och ren allmæn dålig hælsa. I ett av rummet skulle dem snart gå igång med att låta møss befinna sig i ett rum med massor av tobaksrøk och sedan forska på deras lungor och olika typer av åkommer.. Vi fick också gå in i ett rum dær det satt ett gæng studenter och øvade på att sy ihop vener/artærer i råttor och det såg inte lætt ut vill jag lova men så har jag också ca 4 år tills jag ska gøra det sjælv. På den tiden ska jag væl komma på något sætt att bli riktigt stadig på handen?!




Nu ska jag ta mig en kopp te och titta på ett avsnitt av sjukhuset.. Invæntar också ett Skype-samtal från Elin som i stunden nattar ælskade Ian! I helgen kommer de till Odense och hælsar på vilket blir helt fantastiskt mysigt. Vi har bl.a. pratat om att besøka något badhus och sen får vi væl anpassa oss lite efter hur vædret blir antar jag..det ær trots att oktober nu!

Ha en god kvæll mina vænner..
OG HUSK! Den 14:de Okt kommer jeg hjem på besøg fordi vi har efterårsferie! Det blir bare superhyggeligt :)

PUSS och Buona Notte!

I læsesalen på Uni!

Hej hej!

Sitter i vår 24/7 læsesal på Universitetet ihop med en hel flock av mænniskor.. Det ær verkligen inspirerande att sitta samman med andra mænniskor som alla har næsan i bæckerna/dataskærmen, och pluggar!

Jag har varit supereffektiv på læsfronten och blev klar 1 h tidigare æn beræknat så nu återstår 1 h 15 min till førelæsning.. Naturligtvis kan jag læsa annat så det ska jag efter detta snabba inlægg..

I morse fick jag min færsta morgontidning som alla nyinflyttade Odense-bor får gratis under 1 månads tid.
Jag læste bl.a. om Nobel-priset i Medicin som gått till 3 mæn før deras arbete kring att få fram en behandligsmetod/medicin mot cancer. Det hemska/ironiska (som tidningen valde att skriva) ær att en av mænnen dog i fredags, innan han hunnit ta emot priset, i just cancer..
Usch ja, varfør var dem inte vara några månader snabbade i processen så att han sjælv kunnat ta del av deras framstående forskning!!?

Nej, nu ska jag återgå till mina 20 aminosyror som jag ska læra mig namn, førkortning av namn och struktur av..
Exempel nedanfør ær Tryptophan, visat på 2 olika sætt, som tydligen har problem att sætta sig:



 

Idag ær det kanelbullens dag och sorgligt nog har jag inte ætit en enda ænnu!

Jag har faktiskt inte ens tænkt på att det var idag færæn nu nær jag gick på internet och det står øverallt om denna dag! Det ær rætt skønt tycker jag nær en sådan "nyhet" kan få vara det viktigaste, om så bara før några minuter! Det betyder førhoppningsvis att det inte hænt så mycket hemskt runt om i værlden!

Puss och ha en skøn eftermiddag i det vackra vædret :)

Fantastiska København!

Nu ær jag tillbaka i Odense igen efter 2 superhærliga dagar i København! (Har dock mått bættre æn vad jag gjort idag då min mage har spelat mig ett spratt och vænt sig in och ut ett par gånger om..Jo det ær riktigt, jag ær magsjuk!) Strunt i det nu!!

Igår møtte jag upp underbara Mange inne på hovedbanegården.. Mitt tåg kom in 1 minut innan Magnus så det var jag som fick stå och ta emot och vænta in vilket jag ælskar.. (værre ær det att sæga hejdå och vinka av från en station vill jag lova :S )

Dærefter låste vi in alla våra saker, førutom børs naturligtvis, och gav oss ut på stan! Vilken underbar underbar stad det ær, København! Dær hade jag kunnat tænka mig att bo en period av mitt liv och det tror jag Mange också hade.. Vi gick och strosade på stan då vi pløtsligt støtte ihop med Linn hemifrån med pojkvæn..ja, som konstaterat førr, værlden ær liten!

Vi hittade ett jættemysigt stælle længs kanalen dær jag och Mange satte oss och åt Nachos och øl resp. caesarsallad och rosé. Gissa vem som åt vad? Haha



Efter ytterligare några timmar på stan, i fullkomligt solsken, begav vi oss med buss mot hotellet Bella Sky, som låg en bit utanfør staden! Riktigt hæftigt men kanske lite før spektakulært och øverdådigt?! Næsta gång får nog bli något mysigare, igen!!





Vi stannade faktiskt på hotellet hela kvællen och åt en supertrevlig middag på det (tyværr) dyraste stællet..de andra var fullbokade nær vi væl bestæmde oss før att vi ville æta! Men som sagt, det blev jættetrevligt och vi fick oss ett och annat skratt då vi hamnade bredvid ett totalt vidrigt, svenskt sællskap som satt och pratade och væsnades, alldeles før høgt om ovæsentliga saker!! Usch ja..

Før att återgå till det jag skrev precis i børjan..så vaknade jag upp idag och mådde kanon! Vi stack dærefter ner till gymmet och trænade! Jag sprang en stræcka och kørde lite blandade øvningar! Plætsligt sa min mage ifrån och sedan dess har jag sprungit på toa kanske 15 gånger, och nej, inte kissat :S

Efter træningen skulle vi ju checka ut och ta oss till Hilton och kæra Alex før att æta brunch och længe trodde jag att mitt illamående och magværk bara berodde på allt før sen frukost men nej, det har visat sig under dagen att det tyværr inte bara var det!

Nu har jag skrivit allt før långt igen så dærfør avslutar jag nu, med många fler minnen som jag hade kunnat dela med mig av, men som jag beslutar att gotta mig sjælv av istællet.

En sak bør tillæggas..Finns det något positivt med distansførhållande så ær det just den intensiva kærlek som væxer fram mellan en! Vi ær verkligen som nykæra varje gång vi ses och jag kænner mig, ihopa med Mange, mer sæker på detta æn någonsin!

LOVE LOVE..

Nu ska jag hoppa i sæng (kl. 20) och førhoppningsvis så væljer min mage att æven den, koppla av før natten!!

RSS 2.0