Beachvolleyboll



Idag var jag och Evelina med Maren, och provade på beachvolley. Herregud så skoj det var.. Det vore kanske något att børja på?? Det ænda var att jag fick så OTROLIGT ont i mina underarmar och førvånas inte om jag imorgon vaknar upp med blodutgjutningar.. Det ær det enda som gør att jag bør fundera lite kring hur jag ska gøra.. Det ær ju tusen saker man vill hinna med och gærna gøra MEN TÆNK att få træna utomhus senare nær vædret tillåter det och att før førsta gången i mitt liv, kanske bli duglig på en bollsport?

Det ni..
Det tål absolut att øvervæga i alla fall :)

Ikvæll har dærefter Evelina och Elli varit øver på kvælllsfika i form av nybakade scones och brød från gårdagens bakning + te och tillbehør.. Vældigt mysigt som vanligt!

Nu kallar sængen och jag gør absolut inget motstånd..
Sov gott, gott folk.
Puss


MM

= Massa mjöl...

Jag tror att jag drömmer om att ha en enorm familj en gång i framtiden.. I alla fall så laddar jag upp skafferiet redan nu, till att kunna stilla 100 barns hungriga magar. Varför köper annars en ensam studentska 4 påsar mjöl (när hon redan har 4 hemma?), 3 kg kycklingfilé, en enorm burk ekologisk äppelmos (som ju inte håller hur länge som helst då den inte innehåller några konserveringsmedel), 2 pkt Wasa knäckebröd och storförpackning med fullkornspitabröd? Dessutom rotfrukter och tandkräm till 50 pers.
JAG GITER INTE MED MIG SJÄLV OCH MITT BETEENDE NÄR JAG ÄR I EN STOR MATBUTIK!!
Jag går liksom utanför mitt eget skal och medvetande och packar min korg till ren förbannelse, full med varor..

Jag glömde att nämna en sak.. Natuligtvis köpte jag 3 st ekologiska lättfil då dessa bara kostade 30 DKK.
GAAAAAAAAAH!



Nu blir det 2 timmars träning (1 h Latinmix och 1 h StramOp) därefter börjar det stora brödbaket. Jag har bestämt mig att försöka baka allt jag förtär denna vår (i brödväg naturligtvis). Fuskade dock vid dagens inhandling med både knäcke och pita men ja som jag sa, tydligen kan jag inte riktigt styra över vad som hamnar i korgen min!!


PUUUUUUUUUSS och tack ni där hemma för en ljuuvlig vecka!


Drömlägenhet!






Ja, alltså.. Då var man tillbaka i Odense och laddad inför ny modul - 3, som startar upp imorgon med intro-timme + föreläsning mellan 10-13.. Lite lagom sådär!

Angående bilderna ovan... Hade man förstorat mitt rum här i Odense och gjort en lägenhet av det, så hade det nog ungefär kunnat se ut som på bilderna. Man kan med andra ord EJ missta sig om att det är just en tjej som bor här!!

Relativt okey känns det att vara tillbaka.. Idag grät jag inte ens när vi skulle säga hejdå FÖR ATT PÅ TORSDAG SKA JAG HEM EN SVÄNG IGEN :D Förstå lyxen av att pendla så fram och tillbaka!! Anledningen till den snabba återvändan är Linas tjejmiddag då jag får chansen att träffa alla söta vänner under fantastiska omständigheter, om fredagskvällen (Paulina kommer ner från Göteborg, smaka på den ni ;) ! ) + att Manges kära mamma Christel fyller år på lördag och ville gärna träffa oss över en middag. Sådant lockar alldeles för mycket för att jag ska stanna kvar här ensam :)

Idag hade jag lyxen att åka tåget ihop med min söta vän Erika, som också läser till läkare, men i Århus (ytterligare ca 2 timmar med tåg :S ).
Det var naturligtvis ännu en anledning till den lätta hemfärden idag. GUUD så uppskattat och skönt det är med sällskap hela vägen och dessutom av fint sådant! (och inte som av knarkarkungen som naturligtvis slog sig ner bredvid mig och Ellen och lånade min mobil, ggr 8 och försökte sälja sin dator till mig som låg inlindad i kläder i en plastpåse.. Mysig kille den där!!)

Nej nu ska jag byta lakan och därefter omsluta mig med dessa..
Sov gott, kramar ♥

JG - I love you :)

PARIS <3






















MILANO









ROOOOMA <3 <3 <3





Florens <3






Pisa - in the middle of the night!




Nice (där jag brände mig REJÄLT i huvudet), vidare till ANTIBES <3







Cannes



BARCELONA <3








Igårkväll träffade jag dessa vackra tjejer , Lina och Malin, nere i Malmö och åt en underbar middag och pratade oavbrutet i flera timmar. Ni är fantastiskt och jag önskar att vi kunde träffas så mycket oftare än vad vi har möjlighet att göra nu!! En dag så...

PUSS, ha en fin helg allihopa.

Från en taco- och fikakväll i höstas!

Titta så mysigt vi har det!





Okontrollerad kaka.. HAHA

Love

FRI!



Och så var den sista tentan, för Modul 2, skriven!! Idag har vi haft den mindra tentan som innebar mikroskopi- och preparat-diagnostisering och igenkänning av olika vävnader/celler i kroppen. Bl.a. skulle vi känna igen skelettmuskulatur, exokrina körtlar och olika typer av bindväv runt nerver och muskler (hoppas jag i alla fall för det är några av de saker jag svarat :D )
Jag och Ellen (Norge) var först ut av alla 200 i klassen och det var superskönt, så kunde man lägga det bakom sig. Det dryga var dock att behöva sitta inlåst i ett rum mellan 09-12 för att vänta på att alla var klara så man inte kunde gå runt och informera nästkommande :)

Nu är det gjort och det känns helt fantastiskt. I eftermiddag ska jag hinna träna och packa ihop lite saker inför hemresan imorgon förmiddag, kl 11.15 ;)
Ikväll blir det cocktail-party för svorskarna (svenska och norska - extremt välanvänt uttryck här i Danmark då det vart år blir så att vi grupperar oss, tydligen, och av egen erfaring - mycket förståeligt :) !)

Såja, gymmet kallar. Idag blir det löpning och armstyrka!! PUSS


På lovet ska jag göra glaserade äpplen och dricka välling var morgon!!

Efter att tittat igenom lite bilder på när Mange var på besök här i december, så blir jag otroligt sugen på dessa fantastiska kokos-bomber!



Jag tycker denna bild är helt fantastisk för jag ser ut som världens lyckligaste barn med detta gigantiska kokos-äpple i handen! Och det var jag också, tills jag fann ut att det var extremt svårt att äta detta med halsduk och allt, på julmarknaden här i Odense. Tillslut hade jag sirap och kokos överallt.. ÄNDÅ ska jag ge mig på att göra dessa läckerheter där hemma där jag kan grisa och smula så mycket jag vill. Mange kommer få spel och dammsuga lägenheten från kokos dag efter dag ;)

Dricka välling ska jag också, liksom ikväll!

Denna kvällen har varit såå härlig.. Jag har liksom nog hunnit stressa av inför tentan imorgon.. 17.30 satte jag in, vad som skulle komma att bli historiens bästa bröd, i ugnen.. Kl 18 gick jag iväg på yoga och 1½ timme senare var brödet klart.. Det har jag ätit ihop med en stor kopp välling.. Som pålägg, kvällen till ära, hade jag:
1. philadelphiaost, honung, kanel och valnötter på en skiva
2. smör, skinka, ägg och örtsalt på den andra


Brödet jag bakade, är mammas recept på "fruktbröd" men jag bytte ut en hel del ingredienser och tillsatte många andra. Bl.a. har jag haft i torkade tranbär och aprikoser, valnötter och pinjenötter, rågmjöl, vetegroddar, linfrö och pepparkakskryddor + en del sirap.. Det ger en helt grymt god och hård yta och det bästa (det enda bra) med att baka till sig själv är man inte behöver fightas om skalkarna med någon :)
Visst mamma?

Jag älskar er, snart ses vi! PUSS

En sak jag BL.A. lärt mig!

- Att aldrig förvånas över andra människors extrema uppfinningsrikedom.

Hör på detta och beundra vetenskapen för en sekund:

Som alla säkert vet, så är dagens cancer-behandling relativt dålig och ospecifik. Många människor klarar sig från en svår cancer och det är fantastiskt bra!! Men tack och lov nöjer sig inte cancer-forskare med döds-statistiken och den bristande behandligen vi har idag..

Nej, forskare från Århus (här i Danmark) har kommit fram till en mer punktforms-behandling istället för att behandla "hela kroppens celler" med kemoterapi eller strålning. Man märker nämligen upp de skadade cellerna med järn-atomer och placerar patienten i en Mr-scanner som inte fungerar så bra ihop med just järn.. Dessa cancerceller som då alltså har en järn-atom kopplat till sig, börjar att röra sig kraftigt och med sådan "kraft" att cellen börjar kokar, som naturligtvis leder till celldöd av denna!!

I M P O N E R A N D E ! !

Låt mig presentera...

dagens bästa!!
Denna utmärkelse går oavkortat till min lunch som jag kokade ihop av saker från frysen och annat från skafferier..


Det här är alltså fisk-biffar av torsk, rotfrukter i ugn och en ratatouille av krossade tomater, färsk vitlök, harriet converts (hur stavas det egentligen :D ) och kidneybönor.. Helt helt magiskt gott!!
Tack och lov gjorde jag dubbel uppsättning så att jag kan njuta av denna måltid ytterligare en gång i alla fall!

Nu, tillbaka till pluggat efter denna lilla mikropaus.. I eftermiddag blir det en mer rejäl paus i form av träning då jag ska löpa en runda och sen köra benstyrka på gymmet!!

Ha en härlig måndag folket och Elin, jag tänker på dig idag :)
Måste dela med mig av ett litet citat som söta Ian hade sagt för någon dag sedan:
"Man kan pussa och krama Kajsa"..

Ja, älskade Ian, det kan och får du mer än gärna! KÄRLEK♥

Om jag längtar hem?















(Hade vi kommit överrens om att alla skulle göra något konstigt med näsan på den här bilden eller? Ser nästan så ut)

Som sagt, detta är bara ett ax-plock av vad jag längtar hem till.. bl.a. är inte mina älskade syskon eller föräldrar med på någon bild och älskade ni..jag saknar er av hela mitt hjärta!

De översta bilderna är från St. Norregatan 22 ,som för övrigt är ett fantastiskt mysigt och härligt fik i stan. Man blir som pånyttfödd och kan inte hejda sina ögon från att gå på upptäcksfärd..fantastiskt!

VI SES SNART, sætt ett stort kryss i kalendern den 21 jan- 29 jan för då är jag hemma :) PUSS

Examensvecka?!

Puu ja!! Då var jag precis klar med ytterligare en examen denna lördag. Klockan är nu 22.36 och jag slår ihop böckerna för idag och konstaterar att det varit en mycket effektiv och lärorik lördag!!

Jag, Evelina, Eleonor, Kjell och Thomas har idag suttit på WP i ett litet studierum mellan 13-18 och pluggat intensivt. Timmarna innan dess fördrev jag med en promenad i ett otroligt vackert januari-Odense med fint och klart väder.. Det har dessutom inte blåst en meter vilket känns ovanligt efter en veckas mer eller mindre, stormande!! Därefter gjorde jag en tenta och drog sedan till Wp alltså..

Tyvärr har det inte blivit supermycket frisk luft de senaste dagarna och det längtar jag därför otroligt mycket efter och tänker ta igen det ggr 20, när jag är hemma och fri.. Någon som är sugen på långpromenader och fotografering så är det alltså med mig ni ska göra det, i slutet på januari! (har inte skaffat en systemkamera ännu men det blir det under våren.. Jon, känn dig utvald som min huvudsakliga stöttepelare och vägvisare i denna fråga :) ! )

Det märks otroligt tydligt i söta Odense, att det är tenta-perioder nu i veckorna (tror tom att allas tentor inträffar denna kommande vecka.)
1. Där är nästintill fullt på alla tänkbara studieplatser runt om på skolan.
2. Tidig morgon som sen kväll har jag sett folk genom fönstret (älskar att spana in i husen man går förbi) sitta över sina böcker/vid dator och pluggat (förmodligen) då jag varit på väg eller ifrån något eller ute på promenad.
3. Det är inte bara jag som står med boken i högsta hugg på en motions-maskin på Fitness World :D

Här kommer i alla fall lite roliga bilder från vår supertrevliga middag i torsdags på en restaurang som heter Umashi (tidigare Hot Pot)! Vi skulle bara äta middag hemma hos Eleonor hette det utåtsett (Evelina sett!) och skulle vara där kl 19. Vår egentliga poäng var att lura med henne till denna restaurang och bjuda henne eftersom hon fyllde år i julas då vi alla var på vars ett håll.. Hon blev superöverraskad och vi hade minst sagt lyckats med denna hemlighet :)

Nå, på Umashi får man in en stor gryta med en sopp-bas som man själv lägger i saker för tillagning som man plockar från en buffé.. Jag gillar verkligen det här aktiva ätandet :) ! Att man aldrig ska kunna slappna av va?







Nu somnar jag nog på 1 minut, för så trött är jag efter ca 12 h över boken.. Morgondagen blir lik denna, förutom att jag ska på yoga imorgon förmiddag vilket blir helt fantastiskt skönt.. Att få sträcka ut ömma muskler, andas djupt och koppla av samtidigt som man tränar statisk styrka, det är verkligen ljuvligt såhär i tentatider framförallt!

Puss på er gott folk och sov gott!


Nu, 1 timmes træning!!

Sen, läsning för hela slanten.. Hela dagen igenom!
Jag har lagt upp ett schema för vad jag ska läsa och plugga varje dag fram till tentan på onsdag (och fredag!)

Idag, förmiddag, är det dags att gå igenom cytologin och de olika färgmetoderna av mikroskopiska metoder, vi ska kunna till spotexamen. Eftermiddagen ska jag kämpa med enzym-delen och räkneuppgifter till det.

Med andra ord, måste detta bli en extremt effektiv dag för att schemat ska hålla! Jag har dock inget inplanerat 2 dagar innan tentan, där övrigt och det jag har aextra svårt för, får hamna!

Nu blir det som sagt en timmes träning! Embryologiboken får lov att följa med mig.. Kanske kan det bli 10 sidors läsning i trappmaskinen? :D

Ha en bra dag ni älskade människor. PUSS

Bra kvällsläsning!

Puha, så har jag precis laft ifrån mig böckerna för idag!!
Kvällens läsning har varit en av de bättre, någonsin skulle jag vilja påstå..
Den omfattade vesikeltransport och cancerceller vilket båda tydligen fångade mig.

Dagen har varit lång och innehållsrik men p.g.a. för stort kaffeintag så är jag inte särkilt trött.. När kl slog 20 kände jag att mina ögon började svika mig så jag satte på "en kopp kaffe" (den koppen rymmer ca 4 vanliga koppar, enorm med andra ord) och tog några ckoladflarn (dansk påläggschoklad som är enormt god, smakar exakt som kalenderchoklad!!)



Imorse var jag på gymmet och hann med både ben-styrka och en timmes Flow Yoga. Jag älskar den timmen vanligtvis men idag var det andra instruktörer. Ja faktiskt pluralis då de var 2 som delade på uppgiften.. Hon ena var verkligen imonerande stor för att kunna genomföra de smidiga momenten i denna yoga-timme. Härligt att se faktiskt!
Därefter bar det av till WP (winslöwsparken vid sjukhuset) för plugg ihop med Thomas och Lasse. De hade som vanligt bra koll på hela pensum vilket motiverar mig extremt nu i efterhand till att råläsa, kommande veckan!! :) Tack för det ni!

INTE ATT FÖRGLÖMMA, igårkväll var jag på inflyttningsfest hos 4 tjejer från klassen som flyttat ihop mitt inne i stan, på gågatan. De har hittat (hör och häpna!!) en 200 kvm stor lägenhet med ca 4-5 m till taket som i sin tur är extremt vackert med stukatur i varje rum, lika överflådigt som i ett slott. (Eleonor eller Ellen, visst överdriver jag inte för en gång skull?) Det var något helt makalöst.. Där hade tydligen bott en mamma med sina 3 döttrar eller dylikt innan de flyttade in så hela lägenheten var i fint skick med vitt/svart-rutigt köksgolv och välbevarade detaljer.. Äh jag är verkligen förälskad.. Deras entré och deras "vardagsrum" är liksom större än en vanlig 2a.. GAAH!! Naturligtvis hamnade jag i koma och fick inte en enda bild tagen! Haha

Efter denna fina beskrivning känns det kanske inte lika aktuellt att dela med sig av bilder hemma från min och Manges lägenhet (även om den också är fantastiskt charmig och fin!) men vi fotograferade faktiskt varende skrymsel och vrå i söndags, efter att vi kastat ut granen och p.g.a. barr överallt, städat alla våningar :)

Här kommer i alla fall några smakprov.. En hel rundvisning får vänta till en annan gång!
Puss










Äntligen slutpluggat för idag!

Sådär ja..13 timmar sedan jag började läsa kl 08.30 imorse på skolan.. Nu är jag hemma så naturligtvis har dessa 13 timmar inte uteslutande lagts på läsning, bara nästan! I eftermiddag hann jag inom stan och möta upp Signe, Kate, Lotte, Mia och Sune på ett fik som heter Gertrud´s, för en kopp kaffe, sånt behövs för att stärka en lite i rådande tenta-tider!!

Imorgon blir det gym-besök kl 08 följt av läsning, dagen lång.. Då är det bindvävets tur att få sig en omgång.. det absolut mest komplicerade i histologin just nu tycker jag! Kl 13 ska jag möta upp Kjell och Eleonor (i alla fall, kanske fler som har lust?!) på studentcaféet här i Odense som ligger på en av Odenses absolut mysigaste gator, Nedergade! Där blir det plugg fram till 16 följt av inflyttningsfest hos 4 danska tjejer från klassen, som flyttat ihop i en enorm lägenhet mitt i stan..

Det blir med andra ord en enerigkrävande men säkert, superrolig dag.
Nu väntar jag på att få skypea med älskade Mange en stund, sen blir det sängen!!
Sov gott, PUSS







Där har de dessutom en massa mysiga marknader framåt våren.. Om jag längtar?







Blod..


(ser ut som geléhallon men det ær faktiskt blod"celler"!)

Igår hade vi 2 timmars mikroskopi av blod och idag væntar nu två timmars blodlæsande.. 20 sidor senare och jag hoppas att jag kan allt om detta røda, otæcka!!

Inte trodde man att någon skulle kunna komma på 20 sidor om blod men han, den dær Finn Geneser (inte alls min favorit-førfattare!), han kan!
Nej, jag tycker faktiskt det ær superintressant.. har precis læst kapitlet som omfattar skelettvæv.. Nu tar jag blodkapitlet och i helgen blir de resterande om epitel- och bindvæv..

Vilken helg va?? :)

Vad ska ni gøra?
LOVE <3

Extraembryonala splanchnopleuriska mesoderm och somatopleuriska mesoderm!

Jag ælskar vår embryologi!!
Hmm..

Snart ska jag ivæg till skolan, idag børjar jag inte føræn 12 så jag har tillåtit mig en rejæl sovmorgon till 09.30 och dærefter suttit och pluggat 1 timme. Fantastiskt skønt att få gøra så ibland! Igår var jag på Thai-Botræning på Fitness World och træffade supersøta Linn, som också ær en svensk tjej som læser medicin hær!! VI finns lite øverallt tycker jag och det ær helt fantastiskt før det ær precis som att vi blir en stor, svensk, trygg familj!
Jag har faktiskt lite planer på att fråga på gymmet dær jag tidigare jobbade om jag kan få hålla ett pass Thai-bo i veckan dær under sommarmånaderna, i alla fall se om dær finns lika enormt intresse dær som hær i Odense. Det ær helt galet vad mycket folk dær ær till dessa timmar!

Nu ska jag klæ mig, ta en kopp kaffe och sen susa ivæg på cykeln mot Uni.
Med hopp om ænnu en lærorik dag :)


PUSS mina vænnen..
PS: Jag har førresten fått nytt nummer och ny telefon.
Mitt nummer ær 0045 31 68 95 55 och jag finns æven att nå på Viber, Skype, HeyTell och WhatsApp hædanefter :). Ds.

Ytterligare ett PS: Pappa, naturligtvis blev det Menorca. Du vet, vi litar på dig. Sæger du att du hørt att det ær vackert dær, så ær det det som gæller!! PUSS PÅ DIG

Det har jag minnsan glømt att næmna :)










Den 1 juli, tidigt om morgonen (pappa, skjuts till Sturup?) åker jag och Mange, 1 vecka till Menorca.. Nej, jag skriver inte fel.

Menorca it is ;)


"Menorca är en av de vackraste öarna i världen, här kan du njuta av ett vackert landskap, härliga vikar och ett otroligt lugn. Menorca är mindre och lugnare än sin granne Mallorca."

"Många familjer och par, att semestra p
å denna ön i lugn och fred. Menorca är den näst största ön i ögruppen Balearerna. Det är bara 34 km från Mallorca och har gott om turistorter, semesterboende och stränder som Mallorca och Ibiza tillsammans. Menorca är en fantastisk ö på grund av sin landskap och natur där många arter lever på ön (både växter och djur). Kustlinjen är ca 220 km lång och har mer än 50 stränder. "

Jag glædjer mig redan..
Nu, några timmars plugg och sem ett Thai-Bo-pass med några från klassen, ikvæll :)
PUSS

Går ut starkt!!

Med inlæggen då menar jag.. Två på en och samma dag! Inte illa pinkat lilla K..

Bilderna som vår kæra væn Nazanin (som jag, Lina och Malin lærde kænna och umgicks TÆTT inpå, under Rom-tiden) la ut på Facebook før några veckor sedan får mig att længta till den bekymmersløsa sommaren då man kan vara utomhus utan att tyna bort i regnet (det øste verkligen ner nu nær jag skulle cykla hem från skolan!!), umgås med vænner och ha tid att njuta av livet!! Kolla in..











Så så vackert alltihop! Ser ni dessutom skærpan på bilderna? Till sommaren ska jag ha min egna systemkamera.. Om jag så ska behøva leva på havregryn och morøtter i 3 månader ;)

Ha en bra dag ni kæra.. Nu ska jag læra mig lite mer om hur man kan undersøka DNA rent laboratoriskt och hålla tummarna før att jag aldrig ska behøva syssla med sånt hædanefter.. Nu tycker jag det får vara slut med det tekniska! (efter ~10 sidor ær det nock!!)

PUSS

Tillbaka i Odense...

igen och då var det dags att komma igång med bloggandet igen!

Igår læmnade jag Landskrona och mina ælskade vænner/familj och Mange, før denna gången.. Det kændes tuffare æn någonsin eftersom man vant sig vid att vara hemma med Mange nu!

Resan till Odense gick supersmidigt och jag fick læst en hel del sidor i Essential.. Det førsta jag møttes av nær jag kom innanfør dørren dær hemma, var dock att vi haft inbrott i lørdags - nyårsafton. En man hade brutit sig in på bottenvåningen och Sabine som jag bor med hade i panik ringt till polisen. Nær de kommit så hade de gått in och "undersøkt" våningen men inte øppnat upp någon av de låsta dørrarna eftersom de trodde att det var stængda och låsta lægenheter.. En av de låsta dørrarna visade sig senare ha varit toaletten, dær idioten alltså hade gømt sig!! Några timmar senare hade han ryckt i vår ytterdørr før tredje gången och Sabine, som alltså var helt ensam hemma i huset, var livrædd.. Han hade aldrig tagit sig in till oss.. mærkligt med tanke på det extremt dåliga låset. Hædanefter blir det till att anvænda haspen så fort vi vet att alla som ska vara dær, ær hemma!!

Jag har med andra ord en enorm lust att førsøka hitta något annat stælle att bo på och tænker påbørja detta projekt så snabbt som møjligt!

Nu återgår jag till sista delen av histologi-timmen idag..
Har precis tittat på kompakt skelettvæv, førmodligen av en mus och nu blir det något annat spænnande..
Min mobil har också kommit idag så jag ska inom 3 påvægen hem och hæmta ut min vita skønhet :)

PUss och ha en bra dag! 

RSS 2.0