Aktuellt nummer

Nya numret är laddat med idéer! Andrea och Petter i Landskrona har inrett sitt parhus i pastell med färgstarka detaljer.

 
Ska man köpa kommande tidning eller ska man köpa den?
Det är frågan..


Landskrona, I love you!

Mina dagar här hemma är en dröm!
Gud vad jag är glad för min pojkvän, min familj och mina vänner. Vilka människor jag har runt omkring mig alltså?

Några höjdpunkter sedan jag kom hem i lördags:
- Basilikamat och "Så mycket bättre" på lördagkvällen
- Fikan med Jojo på "Stora Norregatan 22" som jag sedan länge (utan att varit där) kunnat konstatera är världense bästa fik!!
- Julkonserten i Borstahusens Kapell på söndagkvällen, med älskade mamma, där jag satt och lipade 1 h av ren överväldigande beundran!
- Kalas för pappa med hela goa familjen Videfors i måndags.
- Att äntligen få träffa Paulina
- Hamburgarmiddag med Pau och Mange igårkväll
- för att åka vidare till Lomma och vår gamla gympatränare Marie, för truppmys!

UNDERBART!!

Idag väntar lite läsning och sedan lunch med Jojo! Vi ska vara här hemma så jag ska snart iväg och handla in lite mat att bjuda på..
Ikväll åker jag och Mange till Köpenhamn för att se Thomas Dybdahl.. Tyvärr är Mange superförkyld så jag hoppas verkligen inte att det blir värre under dagen för då vet i tusan vem jag ska dra med?!

Nu blir det alltså matinköp och under dagen ska jag fixa de sista julklapparna åt barnen (nej, inte våra egna men mina älskade syskonbarn! )

Vi hörs älskade ni.. Ha en fin dag och Liziz, välkommen :)

Mitt i denna kyla och vintertid så bjuder jag här på en bild från en av mina tjejmiddagar på vår ljuvliga innergård.. Tänk vad kul vi haft det och jag LOVAR att göra det om och om igen!!

Förra året låg snön nu!


Slottet i Landskrona..


Strandpaviljongen..


Ja folket, detta är havet som är totalt is- och snötäckt. Långt borta i bilden kan man dock se Ven-båten..den ger inte upp!

Reaktioner tack!!

Underbar kvæll igår.. Skriver mer om det senare..
MEN, en av tjejerna som jag hamnade vid samma bord som berættade att i hennes Modul (moduler ær ju dethær som varje termin består av.. 2 moduler= 1 termin (termin=semester på dansk)
I alla fall, tillbaka till æmnet, i hennes modul læser en man som ær................71 år gammal!!

Har ni någonsin hørt något så mærkligt førr? Jag tycker det låter helt uppåt væggarna konstigt faktiskt.. Han ær ju først klar om 4½ år och då ær han liksom 15 år øver pensionsgrænsen..
Vad tycker ni, kænns det inte konstigt att han tycker sig vara læmpad før denna utbildning och ta en plats från en 18 åring som drømmer om att komma in??

Jag førstår inget jag.. Nu ska jag ta en promenad bort till Eleonor och hæmta mina saker och på vægen køpa lite frukt till kvællens efterlængtade fruktsallad med keso, kokos, nøtter och russin :)

PUSS PÅ ER, i morgon kommer jag hem :D :D :D

iPhone 4 och julefrukost

Idag ær det två dagar innan jag tar hem till Sverige før jullov (som så många andra) OCH så går idiot-DSB (Danmarks tågsystem) i strejk.. Jag sæger bara, KOM IGEN ATT KOMMA IGÅNG!!

Gaah.. vilket kaos de stæller till med och naturligtvis ær de medvetna om det så att deras klagan går igenom.. varfør annars gøra det nu nær som flest mænniskor ær BEROENDE av de?! Åhh, jag hoppas med andra ord att det ær møjligt att ta sig hem på lørdag??!

Nog om det..
Idag har jag hunnit med en massa saker tycker jag. Børjade dagen på gymmet vilket var superskønt. Nu på sistone har det blivit att jag først stuckit dit om eftermiddagen men idag kan jag liksom førstå vad som lockade mig till gymmet titt som tætt kl 07 i princip varje morgon, dær hemma! Det ær en fantastiskt skøn kænsla att komma hem kl 09, fylld av energi att fortsætta dagen på och som grædde på moset, ha tid att baka scones (som jag gjorde i morse :D )!
Dærefter bar det av till frisøren (gratis vistelse igen) men hon gjorde bara lite finlir och så fick jag en ny tid den 9 januari till ordentlig klipp + færgning, helt perfekt det hær!
Før någon gång sedan då Mange var hær på besøk så gick vi inom frisørstudion och handlade en produkt till mig.. Idag frågade Sara (som tjejen, jag ær hårmodell før, heter) om Mange kanske också ville bli hårmodell før henne før hon kunde se att han hade bra skægg, tjockt hår och var snygg.. HAHA hoppas att du ser det hær ælskling!!

Væl på stan gick jag inom 3 och køpte en ny mobil..3 verkar vara vældigt førdelsaktigt om man ær Sverige-dansk, så det blev det.. En vit iPhone blir min nær jag kommer tillbaka. Jag nøjde mig med en 4 och inte 4s eftersom førsæljaren tipsade mig om detta val!!


Så fin så.. Jag hærmade min størsta idol, mamma, med denna! :)

Nu ska jag snart hem till Eleonor før att sedan sticka vidare på Pigernes Julefrukost i aften.
Vi har lejet en lokale lige precis vid hospitalet der det i aften vankes (?) fest for piger der læser medicin og biomek. Vi er i alt 105 st så det bliver heeeelt klart sjovt!

Mer om det imorgon.. Kl 08 har jag holdtime så jeg skal i hvert fald op tidligt!!
Nåja!

Ha en rolig kvæll gott folk så ses vi snart..
Jojo och Monne, jag ælskar era kommentarer! Det var verkligen hæftigt igår och tro mig, jag kan nog berætta allt om det om ni fortfarande råkar vara intresserade att høra mer, haha! PUSS på er

Mys med EE och hjärtoperation

Igårkväll bjöd på otroligt fint umgänge och mys hemma hos Eleonor ihop med Evelina.
De uppmärksammade min födelsedag ännu en gång och detta på bästa vis. Kom dit kl 19 och då stod fruktfaten uppdukade och glöggen kokade, helt helt perfekt! Efter en stunds pratande blev jag inskickad i sovrummet och fick en fantastisk massage av de två. Eleonor har redan massörutbildning och den kan hon ju behöva öva lite på då och då för att hålla igång, eller hur Eleonor? Då ska du veta att jag är "klar till massage" NÄR SOM!

Tack tjajår för en superfin kväll!!

Kl 07.50 i morse stod jag nervöst på Thorax-avdelningen på Universitetssjukhuset här i Odense.Idag har jag nämligen fått vara med och titta på hjärt- och lungoperationer och följt några olika läkare genom deras dag!

HERREGUD SÅ SPÄNNANDE DET VAR!!
Det hela började med att jag skulle få se alla förberedelser och dylikt innan en mycket avanserad hjärtoperatin. Aortaklaffen skulle bytas ut vilket innabär att man måste "stänga av" hjärtat, koppla om artärer och vener till en maskin som sköter hjärtats arbete, tömma och öppna hjärtat, skära bort klaffen och ersätta med en konstgjord som ses på plats.. Detta var absolut något av det tokigaste jag sett/gjort/hört någonsin!!

Där var hur många sjuksköterskor och läkare som helst igång med förberedelser, ca 1 h innan operationen kom igång.. När vi stod där inne och de inte var helt klara kom patienten in, en gammal man, som blev lagd på britsen och plötsligt belv det en sådan superallvarlig men lugn stämning, för att verka beroligande på patienten såklart!

Märkligt nog så var detta det obehagligaste momentet tyckte jag (tydligen) och jag fick tom gå ut ur rummet eftersom det kändes som att jag skulle svimma när som..
De berätta att de haft besök av medicinstuderande nu varje dag under en längre period och detta sker ca 75% av fallen tydligen. Jag tror jag skrämde upp mig själv eftersom man viste lite vad som skulle behöva ske innan operationen kunde komma igång.. När en läkare skulle "testa sågen" som man skulle skära upp revbenen med, så blev det helt enkelt för bra och jag gick som sagt ut och tog en kopp kaffe..

Som en "paus" följde jag istället med in på en titthålsoperation på en lungcancerpatient (detta kom de fram till under operationen) och hela processen var exremt imponerande..
Jag tror jag stod konstant med öppen mun för tillslut fick jag ta på mig munskydd och komma lite närmre kirurgen och hans arbete..

Så var jag igång och redo för hjärtoperationen där jag lika häpen stod och glodde i flera timmar..

Vilka fantastiska metoder de använder och så kunniga och snälla människor!!
Jag har med andra ord haft en mkt omtumlande men extremt spännande dag..
Vad har ni gjort? ;) Haha



Är det någon som vill göra pepparkakshus och tända sista ljuset i advent, ihop med mig (och Mange! :) ) på söndag, väl hemma i Landskrona? På kvällen är det dessutom julmys i Borstahusens kapell med några tjejer som ska sjunga vackra visor.. det tänker i alla fall inte jag missa!

Ha en fin kväll mina hjärtan.. Nu ska jag läsa 2 timmar!
PUSS

8 timmars holdundervisning =

ungefär 7½ timmar för mycket..
Så klart en otrolig överdrift men HERREGUD så trött jag är efter idag.
4 timmars mikroskopi (histologitimmar) och 4 timmar biologi-timmar..
PUHA säger jag..

Nu sitter jag här, väl hemma och med mat i magen igen (man blir otroligt hungrig av att läsa/gå i skolan, fler som könner igen sig?) och funderar på om jag orkar iväg till gymmet eller om det får bli en oskriven historia?
Ikväll ska jag annars hem till Eleonor med Evelina också. De två har sött nog satt ihop en "prinsess-kväll" till mig eftersom jag fyllde år förra lördagen och jag är verkligen spänd på vad de bestämt att vi ska göra?! :D

Helgen med Mange har varit helt fantastiskt som vanligt.. Han är fantastisk människa verkligen och jag mår sååå bra i hans närhet! Mer sånt åt folket, och vet ni vad! Det är precis vad det kommer att bli för på lördag kommer jag hem och då har jag hunnit avklara 1 av 12 terminer på läkarprogrammet! Känns....lagom! Haha

Nej, det blir nog faktiskt så att jag tar ytterligare ön knäckeskiva och läser om gen-regulering istället för gymmet.. så slipper jag ju att göra det under jullovet (yeah right!)

Ha en härlig Luciadag mina älskade vänner/familj så ses vi snart.. Överlycklig över det är jag kan ni tro!

Puss puss

Thomas-kæra-Dybdahl

Hej mina vænner.. :)

JAG HAR NU OM MORGONEN KØPT KONCERTBILJETTER SOM JAG ÆR HEEEEELT ØVERLYCKLIG ØVER!

Ælskade, underbara Thomas Dybdahl ska ha en koncert i Køpenhamn nu den 21 december,
på Stora Vega och jag har fått fatt i 2 biljetter.. Fått fatt och fått fatt, køpt 2 såklart :)

Har øverhuvudtaget inte hunnit fråga Mange om han vill eller kan følja med. Kan han inte så bjuder hær och nu
in dig Elin till att følja med, om du vill?

Tydligen ær jag inte så teknisk så att jag vet hur man lægger in låtar och filmklipp hær i bloggen men jag
anbefæller er allesammans att søka och lyssna inne på youtube..
ÅH vad nøjd jag ær. Det hær måste vara børjan på den perfekta fredagen?

Vad ska ni dær hemma gøra idag/ikvæll/i helgen?

ÆR DET INTE IDAG NI, MAMMA OCH PAPPA, SKA TILL STOCKHOLM OCH SE PAUL MCCARTNEY FØRRESTEN?

Hær har vi honom. Musikbegåvning utan grænser - sing and songwriter´n Thomas Dybdahl! GAAH :D

Jag saknar er men snart ær det jul och då kommer jag hem..
PUSS

Morgonskrivning?

Ær det kanske så hær jag ska gøra før att lyckas publicera ett inlægg om dagen i alla fall?
Ægna 5 minuter av min morgonstund till att uppdatera och skriva av mig lite?
Let´s try!

Igårkvæll hade vi secret Santa hær hemma som innebar att vi under hemliga omstændigheter
har fått ett namn tilldelt oss som vi skulle køpa en julklapp åt før 100 kr och skriva rim till..

Jag hade fått kæra Kjell som jag køpte 2 fina muggar och 2 førpackningar ekologiskt te till..
Lasse hade dragit mitt namn och målat av ett fotografi av mig,
(det jag publicerade hær inne før en veckas tid ungefær)
Extremt bra gjort, vilken begåvning.
Idag ær det skola mellan 08-12 och dærefter vidare læsning, 12-16.

Kvællen bjuder på palpationsafton som innebær att vi ska læra oss undersøka varandras muskler/leder
o.s.v. Førmodligen har jag lite bættre koll på det hela, kl 21 ikvæll. Jag antar att syftet ær att få lite mer kunskap
om vad våra kæra kollegor Kiropraktorerna, kommer att syssla med i framtiden :)

Ha en god dag allihopa.
På lørdag kommer Mange hit och jag kan som vanligt inte riktigt bærga mig.. LJUVLIGT!

Bacio

En hink kaffe..

och god frukost och så ær man igång :)
Idag væntar skola mellan 08-14, eget plugg ytterligare 1 timme och dærefter træning. Ikvæll ska vi dærefter ha utdelning av "vårt projekt" - Secret Santa. Detta har inneburit att man fått ett namn tilldelt sig (hemligt før alla andra) som man ska køpa en julklapp till før 100 kr. Naturligtvis kan jag inte skriva vem jag har køpt till MEN detta har alltså varit en rejæl utmaning.. Dessutom ska vi ha kommit på en dikt till vårt paket och naturligtvis låg jag vaken igårkvæll och skrev upp en massa rim på en lapp bredvid sængen som jag då tyckte var jættebra.. Det var de alltså inte!

Måndags kvæll kan nog ha varit den bæsta kvællen jag haft i Odense (førutom nær jag haft besøk o.s.v.). Vi var hemma hos under-under-underbara Ellen och Maren som ær två tjejer (Ellen går på vår semester) från Norge som bor ihop..har jag sækert næmnt førr? Vill bara kænna att ni dær hemma snart också kænner mina vænner hær øver :) De hade anordnat julhygge med risgrynsgrøt och gløgg och bjudit in folk från tværs øver semesterna (semester = termin) - och det var alltså bara ett HELT PERFEKT gæng med folk.. GUD så mysigt det var.. Ja, ni som kænner mig vet att jag hade kunnat sitta hær och radda upp superlativen, ett efter ett men då blir jag førsenad till skolan och sånt førsøker man såklart undvika..

Igår var en bra pluggdag.. Jag satt kvar i tørsalen (ær det egentligen det den kallas och varfør?) - en læssal på universitetet med en massa inglasade preparat. Nær vi børjade hær tænkte jag att det inte fanns en chans att man skulle sitta i den obehagliga miljøn och læsa men nu tycker jag faktiskt bara att det ær inspirerande. Kom på mig sjælv att igår ægna mina "læs-pauser" till att stå och læsa om de olika preparaten.. På kvællen møtte jag upp en svensk tjej som heter Emelie och hennes pojkvæn Viktor (ser EXAKT ut som Jimmie Hansson och jag vill liksom bara kalla honom Jimmie!) før att ta en kopp te ihop på ett fik i byn.. Supermysigt..

Nej, nu ska jag byta om och ge mig ut i kylan :S

Ha en bra dag gott folk, love love!

Jojo, hælsa dina søøøøta katter :)


Vilken underbar fødelsedag!!

Igår var som bekant, min fødelsedag! Och vilken dag det blev..

Jag vaknade tidigt, efter inte så många timmars sømn, av STØRTregn och enorm vindstyrka, før att komma ut i køket dær stearinljus brann, "pebbernødder" (danska pepparkakor) och ett paket från min kæra granne, låg framme. Det innehøll ett vintage-inspirerat, vackert halsband som direkt åkte på :)

Dærefter begav jag mig ivæg till affæren och handlade in till den kommande brunchen..
Kl 11 bankade Kjell, Eva-Lena, Thomas, Ellen, Maren och Lasse på dørren och kalaset var igång!
Jag bjød på hembakat brød, pålæggschoklad, annat pålægg, risgrynsgrøt med kørsbærs- eller jordgubbssås, æppleskivor (danskt!), æggrøra med mera och i utbyte fick jag många otroligt hærliga timmar ihopa med dessa fina mænniskor och roliga paket. Av Kjell fick jag en flaska av hans egen-gjorda gløgg som ska bli spænnande att smaka.. Det har jag nog aldrig testar førr, mærkligt nog..med tanke på hur gott  jag tycker att det ær med gløgg!

AV Evelina (och Eleonor som var hemma i Sverige øver helgen) fick jag en hyggedag då jag tydligen ska "behandlas som en prisessa" - har ænnu inte kunnat lista ut hur detta skulle kunna gå till? Massage kanske då de båda ær guda-duktiga på detta (Eleonor ær utb. massør! :D )
Och av de andra fick jag ett otroligt roligt sællskapsspel som heter EGO - det gick ut på att se vem som kænner sina vænner bæst och kan satsa rætt, på rætt fråga. Jag tror att Lasse vann men jag tror att jag faktiskt under spelets gång blev utnæmnd "mænniskokænnare"!?

Nu har jag precis bæddat om hær hemma till otroligt flott påslakansett som jag fick av Johanna i fødelsedagspresent nær jag var hemma førra helgen! Det står mitt namn øver hela lakanet (inte ordagrant) och det passar perfekt i mitt pastell-rum hær i Odense :)
(bild kommer)

Igårkvæll hade vi julbord med mitt sociala hold och GUD så lyckat det var..
Vi alla hade fått olika roller och tillhørde mer eller mindre en stor slækt av olika mærkliga karaktærer.. Folk var såååå himla duktiga och hade verkligen gått in før sin karaktær så in i..varfør har man ingen videokamera?

Vi åt rækcocktail till førrætt, stek med UNDERBAR sås, kokt potatis och rødkål (sistnæmnda åt "de ældre" gott och væl av, haha! ). Under kvællen sjøngs det olika svenska och danska visor och mitt under middagen stællde sig en upp før att hålla tal..han delade ut en lapp med en sång till alla utom mig.. Pløtsligt slæpptes sækert 50 ballonger ut ur stora svarta sopsæckar och mina danska vænner sjøng samstæmt den svenska fødelsedagsvisan før mig som de øvat in och tryckt ut text till, føljt av en 4 vers-lång dansk.. Underbart fint gjort och jag var næstan tårøgd efteråt!!

Nå, det var en superbra dag i nya, goda vænners sællskap vilket kændes heeeelt okey då dagen också fylldes av många fina samtal, sms och øver 150 gratulationer på facebook, hemifrån.. Haha nu ær jag tillbaka i vardagen och sitter och læser om DNA-forskning..
En underbar dag, føljt av en inte lika så spænnande dag kanske! :)

Ta hand om er allihopa, PUSS

4 dagar och 15 timmar..

..sedan sist!
JAG VET, det ær før dåligt men så ær det att vara lækarstuderande, haha!
Nej, så ær det faktiskt inte riktigt, har faktiskt hunnit med en del i veckan..

Jag har nog bara bortprioriterat datan før några dagar :) (dock inte facebook. Den sidan har tydligen en førmåga att væcka abstinens hos folk, efter bara några timmar..!)

I måndagskvæll var jag på kalas hos en tjej i klassen som hade bjudit in hela vårt sociala hold på kvællsfika och tårta.. Før kært alltså!! Tack ska du ha Tilde, før en superhyggelig aften.

Veckan har annars rullat på i vanlig takt och IMORGON ær det så dags før min fødelsedag..
Det kænns ruttet att inte ha någon hemifrån på plats men jag har sagt åt mina vænner hær i Odense att de inte slipper från mig på hela dagen.. Kvællen ska jag igen tillbringa med hold PINK (sociala gruppen) då vi har vår fantastiska julmiddag imorgon. Vi alla har fått tilldelat vars en roll som vi ska ha under kvællens førsta timmar (tro mig, de førsta fem minuterna kommer jag spela min roll sen ska jag bøna och be att få vara mig sjælv igen... :S )
Mer om det imorgon...

Imorse såg jag førsta avsnittet av julkalendern (den svenska) och jag tycker VERKLIGEN att den kænns lovande! Vad sæger ni? Jag ræknar starkt med att Jojo och Paulina i alla fall føljer den, har jag fel :) ?

Visst har den manliga huvudrollen spelat någon obehaglig roll i en Wallander? Jag tycker han ser rælig ut i alla fall..

Efter træningen om 2 timmar ska jag se avsnittet från idag och dærefter bege mig hem till Kjell med resterande svenska/norska vænner och ha film- og hyggeaften!

Nu blir det alltså ett besøk på gymmet. Jag har ny musik i mp3an så det kan nog bli några kilometer utan større besvær på bandet idag føljt av lite benstyrka (kan behøvas extra av den varan før att så småningom kanske tom kunna njuta av cykelturen till universitet varje dag!!)

Ha nu en hærlig helg gott folk! Och vet ni vad, man brukar ju klyschigt nog sæga att det ær tanken som ræknas, och imorgon får det bli gællande.. tænk på mig vetja, før då har jag fødelsedag! PUSS OCH KRAM

RSS 2.0